16 Kasım 2011 Çarşamba

ÖMER ONAN IŞIĞI YAKTI

FENERBAHÇE ÜLKER  85-83 BENNET CANTU

Fenerbahçe ikinci çeyreğin ortalarına kadar mahkum geçirdiği bir maçı uzatmalar sonucunda da olsa kazanmayı bildi.  İki sayı fark  belki  rövanş maçındaki skoru da daha önemli hale getirdi ancak  bu maç Fenerbahçe Ülker cephesinden skordan çok daha önemliydi.  Artık kenar yönetiminin görmesi gereken şeyler var. James Gist ve Jerrels kesinlikle top 16 dan daha üst bir seviyeyi hedefleyen takımalrın oyuncuları değil.  Bir senaryo yazalım ve FB Ülker top 8 de Panathinaikos veya CSKA ile eşleşmiş olsun, bu iki oyuncunun vereceği bir katkının varlığından kim söz edebilir, kağıt üzerinde.

Maça tekrar dönersek Montepaschi harici Euroleague'de mücadele eden İtalyan takımlarının sistemleri  aşağı yukarı oyunu soğutmak temellidir. Cantu'nun da amacı buydu ve büyük ölçüde bunu başardı.  İtalyan takım aslında iyi bir kadroya sahip değil. Maçın başında pota altında fırtınalar estiren Denis Marconato 37 yaşında ve daha önce Barcelona forması ile sıkça karşılaştığımız bir  isim.  Gerek Nikola Prkacin, gerek  şu an Fenerbahçe  Ülker forması giyen  Kaya Peker daha önce  kendisine büyük üstünlük sağlamıştı.  Daha önce  yine Barcelona forması ile yakından tanıdığımız Basile de Ömer Onan'a yabancı bir isim değil. Bugün maçın büyük bir kısmında  Ömer Onan'ın savunması altında büyük zorluk yaşadı  Basile.  Oğuz Savaş ve Ömer Onan zaten günü yıldızları idi.  Oğuz Savaş'ın ilk dakikalarda  karşısında ezildiği Marconato'ya sonradan üstünlük kurmasında Ömer Onan'ın getirdiği rüzgar da etkili oldu. Gasper Vidmar ve Thabo Sefolosha da diğer etkili isimler oldular.  Kaya Peker'in üzerindeki  ölü toprağı hala yerinde duruyor.  Aslında Fenerbahçe Ülker bu pota altı rotasyonunu oluşturduğunda herkes iyi bir kitle olduğundan emindi ama nedense bir türlü bu sahaya yansımadı. Bu akşamki maçı da kısaların önde baskı yapması ile aldı  FB Ülker, zor da olsa.

Maçın adamı: Hasta hasta sahaya çıkıp takımına savunma gücü veren  Ömer Onan.  18 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma, 1 asist.
Maçın hayal kırıklığı:  Benim için değil ama ondan ümitli olanlar için James Gist.
Maçın gölgedeki kahramanı: Emir Preldzic. Oyunu yavaş oynama niyetinde olan Cantu'nun planlarını hızlı oyunu yönlendirerek bozdu.

Euroleague resmi maç sayfasından istatistiklere bakılabilir..

0 yorum:

Yorum Gönder