19 Haziran 2013 Çarşamba

EUROBASKET 2013: KARADAĞ MİLLİ TAKIM KADROSU

Öncelikle wikipedia'nın Karadağ hakkında geçtiği birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum....

Yüzölçüm:13,812 km2

Nüfus: 625,266

Bu nüfus ile Karadağ Türkiye'de bir il olsaydı 33. sırada yer alacaktı nüfus sıralamasında.




Kadroya dönersek:



Taylor Rochestie: 1985 doğumlu oyun kurucu devşirme ismi takımın.  Amerikalı oyun kurucu  Galatasaray, Alba Berlin, Le Mans ve Saski Baskonia formaları giydi. Bu sezon  İtalya Ligi'nde son sırada yer alan Biella takımında oynadı.


Nikola Ivanovic:1994 doğumlu Buducnost' un oyun kurucusu.   Uzun süreler almasa da takımının Adriyatik ligi ve  Eurocup'da oynadığı mücadelelerde süre bulmuş kendisine.. Bazı maçlarda 20 dakikaya yaklaşıyor bu süreler.  Takımı Eurocup'da son sekize kaldı.


Nikola Pavlicevic: 1988 doğumlu oyun kurucu. Karadağ liginin finalinde  Buducnost'a 2-1 ile geçilen  KK Sutjeska'nın  oyun kurucusu. 


Suad Sehovic: Geçtiğimiz yılı  Ukrayna'nın Khimik takımının birinci oyun kurucusu olarak geçirmiş 1987 doğumlu oyun kurucu.


Bojan Bakic: İki numara oynayan 30 yaşındaki oyuncu   vasat takımlarla dolu bir kariyer yaşamış olsa da 2005 yılında Adriyatik Ligi şampiyonu Hemofarm kadrosundaymış.


Boris Bakic: 1 ve 2 numara oynayabilen 29 yaşındaki oyuncu  Partizan ve Kızılyıldız takımlarının  ardından  Adriyatik Liginin güçlü temsilcilerinden Radnicki forması giymiş. Bu sezonu da Adriyatik Ligini 7. sırada bitiren Üsküp takımında geçirmiş.


Vladimir Mihailovic: 23 yaşındaki oyun kurucu da  Buducnost'un parçalarından biri. Genelde 10 dakika civarı süre almış önemli maçlarda.


Aleksa Popovic: 2/3 numara oynayan 26 yaşındaki oyuncu da Buducnost forması giyiyor.  14 Eurocup maçında  27 dakika, 8 sayı ortalaması var.


 Sead Sehovic: 24 yaşındaki 3 numara Macar basketbol liginde forma giyiyor.  Adriyatik Liginde 30 dakikada 12 sayı ortalaması var.


Marko Popovic: 27 yaşındaki 2 numarayı ismen karıştırmak mümkün. Ancak bu oyuncu Buducnost dışında bir takımda oynamamış şu ana kadar. Oradan ayırabiliriz. 


 Vladimir Dasic: 25 yaşında 4 numara oynayan oyuncuyu bu yıl Beşiktaş kadrosunda da görmüştük. Geçmişinde Real Madrid ve Roma takımları da var. 


 Milko Bjelica: Saski Baskonia'dan tanıdığımız 29 yaşındaki oyuncu 4/5 oynayabiliyor.  Avrupa'nın değerli uzunlarından biri. Üç sayı çizgisinin gerisinden de etkili bir isim.


Nemanja Radovic: 23 yaşındaki  4/5 numara oynayabilen oyuncu geçen yılı Sırbistan'da geçirmiş. 28 dakikada 15.5 sayı 8/ ribaund ortalaması yapmış.


Marko Todorovic: Barcelona kadrosunda yer alan 21 yaşındaki  4/5 numara oynayabilen oyuncu bu yıl zaman zaman rotasyonda süre aldı. ACB final serisinde oynanan son maçta Real Madrid'e karşı 16 dakika oynadı. 



 Radosav Spasojevic: 21 yaşındaki oyuncu Avusturya'da forma giyiyor. 4/5 numara oynayabiliyor.


Nikola Pekovic: 27 yaşındaki  5 numara  NBA takip edenlerin yakından tanıdığı bir isim. Wolves forması giyiyor.


Nikola Vucevic: 22 yaşındaki  5 numara NBA takipçilerinin yakından tanıdığı diğer bir isim. Orlando Magic forması giyiyor.


Blagota Sekulic: 31 yaşındaki  5 numara  ACB takımlarından  CB Canarias'da oynuyor. Daha önce Real Madrid, Aris, Panathinaikos, PAOK, Partizan dahil üst seviye  Avrupa takımlarının formalarını terletmiş.


Bojan Dubljevic: 22 yaşında 4 numara oynuyor.  Gereklilik doğunca 5  numara da oynayabiliyor.  Valencia forması giyiyor. Bu sezon Eurocup'ın en fazla gelişim gösteren oyuncusu seçildi.


Milos Komatina : 29 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezonu Bosna şampiyonu olan ve Adriyatik ligini 2. bitiren Igokea takımında geçirdi. 4/5 oynayabilen diğer bir Karadağlı.


 Filip Barovic: 23 yaşındaki  4/5 oynayabilen oyuncu  Macar Liginde top koşturan diğer bir   Karadağlı.


Aday kadroda elbette  elenenler olacak, ancak  Türkiye'de yer alsa ancak 33. olabilecek bir ülkeden 7 tane üst düzey pota altı oyuncusu çıkması hiç düşündürmüyor mu?

0 yorum:

Yorum Gönder