20 Haziran 2013 Perşembe

ŞAMPİYON REAL

 En son 2006 yılında kupayı kaldıran Real Madrid baştan sona önde götürdüğü, sadece 31-32'lik skorla yenik duruma düştüğü  şampiyonluk mücadelesini 79-71 kazandı.  Sergio Rodriguez'in  kötü oyununa rağmen Barcelona cephesinden Ingles ve Jasikevicius isimlerinin dışında oyununu havasına giren olmayınca rahat bir galibiyet oldu Real Madrid için.

Real Madrid cephesinden bakarsak; Rudy Fernandez 15 sayı, Felipe Reyes 14 sayı ile oynarken  skor sorunu yaşanan anlarda  attığı 13 sayı ile  Madrid'i  taşıyan Darden(7 ribaund)  skor yükünü çektiler.  Carroll özelikle  Huertas ve   Brad Oleson'a karşı  müthiş bir savunma  yaptı, attığı 9 sayı da  kayda değer. Slaughter Tomic'in savunması esnasında kaptığı 4 topla ve özellikle  maçın sondan bir önceki hücumunda  takımına galibiyeti getiren top çalmasıyla  kendini  gösterdi.  Eksilere gelirsek; maçın ilk yarısının son anlarında direksiyona geçerek Real Madrid'i toparlayan Draper'ın kenarda unutulması ve hücumda    bir türlü  son 5 saniyeye girilmeden topla vedalaşamayan Sergio Rodriguez'i söylemek gerek.  Rodriguez bu şekilde oynamasa belki de Barcelona çok hazin bir sonla karşılaşabilirdi.

Barcelona cephesinde ise bugün konuşulması gereken oyuncu sayısı sadece 2 idi.. Biri maçın  kaybeden yıldızı Joe İngles(25 sayı,  6 rb), diğeri ise  Jasikevicius(23 sayı) Diğer oyunculardan Ante Tomic'in sertlik konusunda iki pota altında da büyük bir mücadele verdiğini belirtmek gerek. Ancak diğer oyuncular için yorum yapabilmek mümkün değildi.

0 yorum:

Yorum Gönder