12 Haziran 2013 Çarşamba

UZUNLAR DURDU, MADRİD DURDU, AVANTAJ BARCELONA'DA 71-72

Bu akşam ACB Play off serisinin finalinde ikinci perdeyi izledik  Palacio de Deportes'den.  Maçın ilk çeyreğinden itibaren savunmaların daha önde olduğu ve  Barcelona'nın daha fazla istediği bir maçtı.  Nikola Mirotic ve Carroll'un  gölgelerde saklandığı bir gecede   Reyes ile oyuna tutunda Real Madrid. Hatta Reyes'in etkili oyunuyla  çift haneli farklar da yakaladı.  Ancak Navarro'nun  şutlarına Wallace ile Oleson da eşlik edince ve Real Madrid rakip  pota altını Reyes'e bırakıp üç sayı çizgisinin gerisine çekilince farkın erimesi için  3 dakika yeterli oldu her seferinde. 

İyi takım olmak ayrı bir mesele, finalleri oynayabilmek ayrı bir mesele. Real Madrid iyi bir takım, ama geçen sezon finali, bu sezon Kral Kupası çeyrek final maçı ve Euroleague finalinin yanına bu seri eklenince  final oynayamadıkları görünüyor.  Nikola Mirotic   normal sezon mvpsi ancak final serisinde kaçak dövüşüyor. Carroll şut atmaktan çekiniyor. Pablo Laso ise  rotasyon hataları yapıyor bol bol.  Suarez'in ilk çeyreklerden sonra kenarda unutulması,  Draper'in kısıtlı süre alması (daha doğrusu verimli süre almaması), Begic'in bazen kenarda unutulması...  Ancak bu maçta Pascual'in 3 numaralardan yaptığı sert baskıyı son çeyrekte uygulatıp önlem alınmasını engellemesi karşısında seyirci kalması büyük hatalardı.  Barcelona cephesinden bakarsak  Oleson ve Wallace'dan aldıkları katkı  yaşadıkları sakatlık ve formsuzluk kabusunda büyük bir nefes aldırdı.  Özellikle Oleson'un savunmada verdiği katkının yanında  şutörlüğü konusunda güven duyulacak bir isim olması Pascual'in elini bayağı güçlendirdi bu maçta. Brad Oleson'un  şutörlük yeteneği genelde Saski Baskonia'da kullanılmayan bir seçenekti, Barcelona'da gün geçtikçe kendisini öne çıkartmasını sağlayacak gibi duruyor.


Maçın Yıldızı: Brad Oleson. Real Madrid kazansa idi Felipe Reyes'ten yana kullanacaktım hakkımı.  Bence bu maçın hem savunma hem de  hücum yönünde maçı takımlarına getiren oyuncuları onlardı. Bu derbiyi Brad Oleson kazandı.

Maçın hayal kırıklığı: Uzun süredir bu dalda  zirvelere oynayan Huertas ile finallerin kayıp adamı Carroll arasında kaldım burada. Ancak seçimim her ne kadar takımı kazansa da Marcelinho Huertas.

Maçın sürprizi benim açımdan değeri verilmemiş bir oyuncu.  Pascual'in genelde kullanamadığı  J.C. Wallace.  Maçın son dakikalarına damgasını vurdu deyim yerindeyse. Özellikle 3 sayılık isabetine  eklenen faulle  Real Madrid'in bütün gücünü emdi.

Maçın istatistik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder