11 Haziran 2013 Salı

MADRİD SON ÇEYREKTE ÇÖZDÜ

ACB Play-off final serisi ilk maçı  2. ve 3. çeyrekler itibariyle  Euroleague'deki Real Madrid-Olympiacos maçına benzerlikler gösteren bir  şekilde oynandı.  Belki Llull'un azmi olmasa benzer bir sonuçla da bitebilirdi.


İlk çeyrekte oyunu  istediği gibi yönlendiren Real Madrid ikinci çeyrekten itibaren Barcelona'nın bu sezondaki en  önemli savunma hamlesi karşısında  durdu. 3 numaralı oyuncuların savunma yönünde yaptıkları Barcelona için  çok önemli ve  Brad Oleson ile Ingles'in  skor katkısı olmasa bile savunma katkıları Barcelona için kritik nokta oluyor. Pete Mickeal'in sağlık sorunları olmasa 3 numaranın oyunun savunma yönüne etkisi gelecek yılın modası olabilirdi.  Kabul etmek gerekir ki Brad Oleson ile Ingles'in  Barcelona'ya katkısı Mickeal'in yaptığı katkının yakınına varmıyor. Buna rağmen iki oyuncu da faul problemine girene kadar tek seçeneğini  üç sayı çizgisinin gerisi olarak gören  Real Madrid'e karşı  iyi direndiler.

3 numaraların savunmasında  savruklaşan    Rodriguez, Fernandes ve Carroll üçlüsünün çözümü ise son çeyrekte Laso'dan geldi.  Llull'un üç numaraları faul problemine sokma gayreti işe yaradı ve  iki oyuncu da 4 faul aldıktan sonra  Madrid kısaları daha rahat oynamaya başladılar. Bu andan maçın sonuna kadar  Madrid kısalardan  çözüme gitmeye çalıştı, Barcelona ise Lorbek ve Tomic ile.  Sonucu ise 2.3 saniye kalan tartışmalı bir karar belirledi. Real Madrid belki o son 2.3 saniyede basket yemeyecekti, ama  bu yanlış karar Barcelona cephesini oldukça  tetiklemiştir.

76-72 Real Madrid üstünlüğü ile biten maçta  Llull'un ilk çeyrek sonunda attığı son saniye üçlüğü,  Rudy Fernandes'in  smaçları görülmeye değerdi.  Barcelona hücumunun en zayıf halkası olan Victor Sada'nın  ilk yarıyı 4/4 üç sayı isabeti ile bitirip ilk yarıda 15 sayıya ulaşması  da ilginç bir istatistikti.

Maçın son 2.3 saniyesindeki pozisyon sonrası  birbirine giren kenar yönetimleri ise bu seriye yakışmadı, ama  ayrı bir heyecanın taşınmasına sebebiyet verdiler önümüzdeki maçlara.


Maçın Yıldızı: Sergio Llull. Attığı 19 sayıdan dolayı değil. Barcelona'nın savunmasını yıktığı için.

Hayal Kırıklığı: Jaycee Carroll. Barcelona savunmasının baskısı nedeniyle  etkili olamadı. Takımının ihtiyacı varken  arka planda kalmayı tercih etti.

Fark yaratan: Barcelona benchi. 42 sayı  üreterek takımlarının  ivmeyi ele geçirmesini sağladılar. Farkın eriyip Barcelona lehine çift hanelere çıkmasını sağladılar.


0 yorum:

Yorum Gönder