12 Ocak 2012 Perşembe

THY EUROLEAGUE'DE SİSTEM DEĞİŞİMİ

 Türk Hava Yolları Euroleague gelecek yıldan itibaren yeni bir lig sistemini uygulamaya koyacak.  Bugün bu konuyu resmi sitelerinden açıkladılar.

Yapılan değişiklikler ve maratonun yeni haline bir göz atalım...

İlk aşama eleme turu. Geçtiğimiz iki yıl boyunca  16 takımın katıldığı ve iki takımın Euroelague'e kalması ile sonuçlanan bu tur artık 8 takımın dahil olduğu bir eleme aşaması olacak. 2 takım yerine ise bir takım yoluna devam edecek.  Büyük ihtimalle bu turda sadece tek  takımımız yer alacak.  Bu sezon Galatasaray ve Banvit, geçtiğimiz sezon ise  Banvit elemelrde mücadele etmişti.


Sezonun grup aşaması bildiğimiz düzende oynanacak. 6 takımlı 4 grup(A-D) oluşturulacak ve her grubun ilk dört sırasındaki takım Top 16 turuna çıkacak.


Top 16 ise büyük bir değişime uğradı. 4 takımlı 4 grup yerine 8 takımdan oluşan iki grup oluşturulacak.   Kura çekilişi olmasa da bir toplantı tarzı orgnaizasyon olur mu bilinmez ama  grup maçları tamamlandığında hangi takım hangi gruba gidecek belli olacak.


Grup E: A1, B2, C3, D4, C1, D2, A3, B4
Grup F: B1, C2, D3, A4, D1, A2, B3, C4



Yeni oluşturulan sistemde Grup aşamasında ve Top 16 turunda çok stratejik mağlubiyetlere tanıklık etmek olası.  Top 16 turunda da grupların ilk dört sıralarını alan takımlar bir üst tura yükselecek.  Play-off yani Top 8 turunda ise yine çapraz eşleşmeler olacak.  E1 vs F4, E2 vs F3, F1 vs E4 v e  F2 vs E4.  Bu turdaki seriler yine beş maç üzerinden olacak. 3 galibiyete ulaşan  dörtlü finale çıkacak.

Dörtlü finalde tabloda  yer alan eşleşmeler ile olacak.

Diğer ligleri ilgilendiren çok ilginç bir karar aldı ayrıca Euroleague yönetimi ki bence çok gereksiz olmuş. Açılış haftası hariç çarşamba ve perşembe günleri oynanan maçlar artık perşembe ve cuma günü oynanacak.  Bu yerel liglerde takvim ve seyirci problemlerine yol açacaktır büyük ihtimalle.

Ayrıca bu sezon elemeler harici şampiyon olan takım en fazla 23 maç oynayacakken gelecek sezon bu rakam eleme harici 31 maça çıkacak.





Not: Tablo Euroleague resmi sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder