24 Ocak 2012 Salı

EUROLEAGUE TOP 16 2.HAFTA TAHMİNLERİ

CSKA Moskova-Anadolu Efes:  Anadolu Efes'in sezon başından beri çizdiği portre nedeniyle CSKA galibiyeti uzak bir seçenek değil.  İlk yarıda için verilen 6.5, maç sonu için verilen 12.5 handikap Efes'in bireysel performansa dayanan oyununda sivrilen oyuncu sayısı fazla olmazsa geçilecektir.

Real Madrid-Montepaschi Siena: Siena için ilk yarı 3,5 maç sonu 6,5  sayı handikap verilmiş. Siena'nın oyun düzeninde Real Madrid'in hızlı oyununu durdurabilecek bir sistem takımı olması Siena'nın Madrid'e evinde ilk yenilgisini tatmasını sağlayabilir.

Fenerbahçe Ülker-Emporio Armani Milano: Fenerbahçe Ülker'in handikaplı kazanacağını düşünüyorum. Milano gibi takımlar karşısında  zaman zaman zorlansa da kazanıyor.  Özellikle Ömer Onan'ın sert savunması belirleyici olacaktır. İlk yarı  için 3.5, maç sonu için verilen 7.5 handikap aşılacaktır.

Bilbao -Malaga:  Geçen hafta  Siena deplasmanında beklenen bir mağlubiyet alan Bilbao  Real Madrid karşısında  son anda kaybetti.  Pota altı savunması konusunda Real Madrid'den daha iyi olduğunu düşündüğüm  Bilbao maçı kazanmaya yakın taraf. Yaklaşık bir ay önce oynanan ACB maçında evinde Malaga Bilbao'yu 78-73 yenmişti. Maç sonu için verilen 4,5 handikap aşılır.

Cantu-Zalgiris: Koç değişikliğinin ardından düzelme belirtileri gösteren ve Top 16 turuna kalmayı başaran Zalgiris bu deplasmandan galibiyetle dönebilecek kapasiteye sahip. Özellikle Kalnietis ve Popovic ile oyun kurucu  düzeyinde Cantu'nun önünde.  Beklenenin aksine Zalgiris galibiyeti bekliyorum. Üst seçeneği de düşünülmeli.

Panathinaikos-Unics Kazan: Maç sonu için verilen 11.5 sayı handikapı biraz fazla gibi görünse de  ilk tur maçlarındaki durgunluğu Top 16 ile birlikte  atmış gibi ve haliyle  bu sayı farkını aşabilecek düzeyde. Obradovic  CSKA'nın öne çıktığı bir mücadelede yarışta olduklarını göstermek isteyecektir.  Alt da bir seçenek olarak düşünülmeli.

Galatasaray-Olympiacos: CSKA önünde oldukça toparlanmış görünen Olympiacos  takımlarımız adına biraz korkutucu. Özellikle Hines ile Pero Antic'in artan formaları pota altı savunmasında sorun yaşayan Galatasaray için kötü haber, Dorsey takviyesi de  özellikle Shumpert'den alıamayan katkıyı sıfıra yaklaştıracaktır.  Temsilcimizin tek avantajı seyircisi gibi görünüyor.  Umarım geçen hafta izlediğimiz Olympiacos kendini göstermek için aşırı motive olmuş bir takımdır da bu hafta  sezon başındakine benzer bir takım izleriz.


Maccabi-Barcelona: Barcelona'da Navvarro dönerken Maccabi de  oyun kurma konusundaki sorunlarını büyük ölçüde gidermiş gibi. Maç sonu için Maccabi'ye verilen 0.5 handikap zaten takımların birbirine yakın olduğunu gösteriyor. Maccabi özellikle seyirci desteğiyle galibiyete yakın taraf. Üst seçeneği de düşünülmeli.

0 yorum:

Yorum Gönder