12 Ocak 2012 Perşembe

BAĞLILIĞIN HİSSEDİLDİĞİ MEKANLAR-4

PEACE AND FRIENDSHIP STADIUM (Stadio Eirinis kai Filias)

Dünyada ismiyle tezat oluşturan bir salon örneği istense ilk akla gelecek salondur herhalde Olympiacos BC'nin salonu. Barış ve dostluk stadyumu belki İskandinavya'da filan bir anlam kazanır ama  her tribünün holiganlık destanı olan Yunanistan'da ancak ironik oluyor.

1983 yılında yapımına başlanan salon 1985 yılında açılmış.  2004 Atina Olimpiyatları sırasında elden geçirilen salon 2004 Atina Olimpiyatları'nda voleybol maçları için kullanılmış.  14.905 kişi oturma kapasitesi var.  Gerektiğinde boş alanalra sandalyeler konularak kapasite 16-17 bin bandına çekilebiliyor.

Yunanistan deplasmanları sert deplasmanlar olduğu için böyle bir his duyma ihtimalim var ancak  en yumuşak  Yunan deplasmanıdır.  Aynı şartlar altında PAOK, Pana, AEK, Aris ile oynandığında  farklı bir mağlubiyetle sonuçlanacak maçlar  Olympiacos karşısında galibiyet veya düşük farklı mağlubiyeler bitebilir.  Sahanın  tribünlerden uzak oluşu da bir etken.  Özellikle bu yıl ciddi seyirci kaybı sonrası iyice sessizleşen bir salon oldu.  En sert olduğu dönemlerde dahi en fazla plastik su şişelerini görmüştü temsilcilerimiz. 

Bilet fiyatlarından bahsedersek sezon kombine fiyatları  VIP tribün için 3300 Euro, en pahalı bilet 3500 Euro ve en düşük bilet fiyatı  195 Euro.  Ülkede yaşanan kriz nedneiyle geçen yıla göre bilet fiyatlarının düştüğünü de ekleyelim..





Anadolu Efes ve Galatasaray'ın karşılaşacağı atmosfere yönelik tahmin yürütmek için bu video belki ufak ipuçları verebilir.




Ayrıca bu yıl oynanan Olympiacos- Fenerbahçe Ülker maçından daha farklı bir ortam oalcağını söyleyebiliriz Top 16 turunda.



















0 yorum:

Yorum Gönder