1 Ocak 2012 Pazar

EUROLEAGUE TOP 16 - H GRUBU

 Top 16'nın en kolay çözümlenecek grubu gibi duruyor.  Barcelona ile Maccabi'nin yarışını izleyeceğiz hissi uyandırıyor ancak  özellikle Efes'in grubunda olmasından dolayı pek çok maçını izlediğimiz Maccabi'nin büyük sıkıntıları var.   Cantu'dan değil ama Zalgiris'den bir sürpriz beklenebilir.

Barcelona  bu yılın en büyük şampiyonluk adaylarından. İlk turda grup aşamasında galip gelmenin çok zor olduğu Siena deplasmanındaki mağlubiyetleri var, bunun haricinde bir mağlubiyetleri yok.  Son maçlarında Navarro'nun sakatlığı ve yedek oyuncuların perfromanslarının değerlendirilmesi ile biraz tutuk göründüler ancak  Victor Sada olmak üzere yedekler de iyi performans sergiledi.

İlk beş; Huertas, Navarro, Eidson, Pekovic ve Lorbek.

Maccabi Tel Aviv ise oyun kurma konusunda sorun yaşadığı çok belli olan bir takım.  Evlerinde taraftar desteği ile çok farklı oynasalarda deplasmanlarda şut isabet yüzdeleri oldukça düşük.  Deplasman karneleri kaderlerini çizecek de diyebiliriz.  Belki Papaloukas'ın takıam uyumu sonunda sağlanır ve beklenilmeyen bir Maccabi ile karşılaşırız..

İlk beş: Ohayon, Smith, Langford, Eliyahu, Schortsanitis.

Bennet Cantu Top 16'da nasıl olduğuna hala inanamıyordur sanırım.  Büyük bir mucize idi bence.  Kadroları çok kısıtlı bir takım ve  grubundan çıkmayı garantileyen ilk takım.  Fenerbahçe Ülker karşısında izlediğimzi takım   oyunu ağırlaştıran ve bu sayede bir şeyler yapmaya çalışan bir takımdı.  Bu grupta öyle bir şansları yok. Çünkü ritmin iplerini eline almak isteyen ve hızlı oyunu seven iki ekol takıma karşılar.. İşleri çok zor.


İlk beş: Cinciarini, Micov, Markoishvili, Leunen ve Marconato.


Zalgiris bence bu grupta sürpriz yapabilecek bir takım.  Lokavtın bitişi sanki takımı şahlandırdı. Özellikle Kalnietis'in direksiyona geçmesi ile daha rahat oynamaya başladılar. Son zamanlarda izleme şansımız olmadı ama skorların gidişatı ve bir iki video sayesinde böyle yazabiliyoruz.  İki maçlarını izledik aslında NTVSPOR ekranlarında ama bu iki maç bugünkü basketbollarına yönelik bir ölçü değildi. Büyük ihtimalle Top 16 turunda da maçlarını izleyemeyeceğiz..

İlk beş: Kalnietis, Lipkevicius, Weems, Jankunas, Javtokas.

0 yorum:

Yorum Gönder