25 Ocak 2012 Çarşamba

TOP16 2. HAFTA TAHMİNLERİ

Anadolu Efes'in Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray MP'ı mağlup ettiği ve Fenerbahçe Ülker'in Unics Kazan deplasmanından anlamsız bir şekilde mağlubiyetle ayrıldığı ilk haftanın ardından, TOP16 heyecanı 2. hafta maçlarıyla sürüyor. Bugün de maçların öncesinde takımların durumlarını ve tahminlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum:

CSKA Moskova - Anadolu Efes: Euroleague'in tartışmasız favorisi CSKA, 2. haftanın ilk maçında temsilcimiz Anadolu Efes'i ağırlıyor. 11 maç sonunda hala kaybetmeyen CSKA'da, coach Kazlauskas'ın şikayet edecek fazla bir şeyi yok gibi görünüyor. Asi oyun kurucu Milos Teodosic bile, tam anlamıyla olmasa da, sisteme ayak uydurmuş görünüyor. İki takımda da herhangi bir eksik bulunmuyor. Ermal Kuqo ve Tarence Kinsey yavaş yavaş maç ritmi bulmaya başladı ve Kerem'i dinlendirebilmek adına transfer edilen Oliver Lafayette, ile maçta fena bir görüntü vermedi. Efes cephesinde Vujacic ve Savanovic'in katkılarının bariz bir şekilde arttığını görüyoruz ancak pota altındaki Barac sıkıntısı hala sürmekte. CSKA, adeta kusursuza yakın bir takım ve bu maçı rahat kazanacaktır. Anadolu Efes için ise sonuçtan ziyade, maksimum performanslarını test edebilme adına, gelecek için önemli bir maç. Ne kadar direnecekleri, gelecekleri adına bir gösterge olacak. Yüksek skorlu ve farklı bir CSKA galibiyeti sürpriz olmaz.

Real Madrid - Montepaschi Siena: TOP 16 F Grubu'nda ilk haftayı galibiyetle kapatan iki ekibin mücadelesi, haftanın en güzel maçlarından biri olmaya aday. Unicaja Malaga karşısında Nicola Mirotic'in son saniye basketiyle galip gelen Real Madrid, çok iyi bir görüntü sergilemedi ilk haftada. Siena ise, Bizkaia Bilbao'yu sanılandan kolay geçti. Maç öncesinde, Real Madrid cephesindeki en büyük sıkıntı Mirotic'in sakatlığı. Onun durumunun belirsizliği dışında bir sorun yok kadroda. Siena'da uzun süredir sakat olan Kaukenas yine yok ancak Ksistof Lavrinovic'in bir ihtimal sahaya çıkması söz konusu. Real Madrid'in uzunları gerçekten çok kaliteli ancak Siena'nın buna verecek cevabı var. Bence maçın kilidini dış savunmalar çözecektir. Rodriguez, Suarez, Singer, Llull ve Carroll'un performansları, özellikle savunmada çok önemli. Bo McCalebb ve özellikle Rakocevic'in ne yapacakları da Siena açısından hayati derecede önemli. McCalebb'ı durduracak bir atletik kısası yok Real Madrid'in ve buna ek olarak, Rakocevic'in iki ucu keskin bir bıçak olduğunu hepimiz biliyoruz. Siena, Real Madrid'e göre daha iyi savunma yapan bir takım olarak görünüyor kağıt üzerinde ve bu maçta da bu özelliklerini ortaya koymak isteyeceklerdir. Çok çekişmeli, düşük ve yakın skorlu bir maç bekliyorum. Favorim Siena.

Fenerbahçe Ülker - EA7 Milano: Fenerbahçe Ülker, yeni inşa edilen salonunda ilk maçını oynatacak. Taraftarın bu maça olan ilgisi yüksek olacaktır. Bu sezon istikrarsız ve güven vermeyen bir çizgisi olan Fenerbahçe Ülker'de, parmağından sakatlığı bulunan Roko Ukic'in iyileştiği ve maçta görev yapabileceği söyleniyor. Emporio Armani'ye baktığımızda, skorer forvet Malik Hariston kesin yok, Stefano Mancinelli'nin durumu ise belirsiz. TOP 16 takımları arasında belki de en büyük hayal kırıklığı yaratan takım EA7 Milano. Takım inanılmaz derecede dağınık ve savunma kavramından yoksun. Ribaundlarda, asistlerde ve şut yüzdelerinde adeta yokları oynuyorlar. Hepimizin yakından tanıdığı, çok kaliteli oyunculardan kurulu bu ekip, Scariolo gibi tecrübeli bir koça rağmen bir türlü düzenli bir oyun ortaya koymayı başaramıyor. Fenerbahçe Ülker, bence bu maçı kolayca kazanacaktır. Fark ve yüksek skor bekliyorum. Aksi büyük bir sürpriz olur.

Bizkaia Bilbao - Unicaja Malaga: İspanyolların kapışması, F Grubu'ndaki iddialarını sürdürebilme açısından her iki takım açısından da büyük önem taşıyor. İlk haftayı mağlubiyetle kapayan iki ekip de, Euroleague'in inatçı ve zor takımlarından olarak kabul ediliyor. Unicaja Malaga'da Joel Freeland ve Tremmell Darden forma giyemeyecek. Bilbao cephesinde şutör Janis Blums ve Mumbru'nun durumları kritik ama Mumbru'nun oynaması kesin gibi. Malaga'da geçen hafta muhteşem bir oyun oynayan ve 32 sayı kaydeden Luka Zoric'in üzerindeki sorumluluk yine çok büyük. Banic gibi kurnaz ve dış şutu olan bir uzun ve D'Or Fischer gibi bir güce karşı, tecrübeli Garbajosa'nın desteğine çok ihtiyacı olacak. Bilbao, seyircisinin müthiş desteğiyle içeride son derece coşkulu ve baskılı bir oyun oynuyor. Malaga'nın ise bu atmosfere aşina olmasına rağmen, özellikle  faul problemine girmesi muhtemel. Kısa oyuncuları daha iyi durumda olan Bilbao, Blums oynamaz ise biraz zorlanacaktır ancak yine de Bilbao'nun ipleri, her zaman guardları Aaron Jackson'un elinde. Çok yüksek bir skor beklemiyorum bu maçtan, oldukça sert ve bolca faule sahne olmaya aday bir maç. Bilbao, zor da olsa kazanır.

Panathinaikos - Unics Kazan: PAO, Obradovic, Diamantidis ve Batiste önderliğinde yılların alışkanlığını sürdürüyor. Gelenlere gidenlere rağmen, takım hala son derece düzenli ve tehlikeli. Geçen hafta da EA7'yi deplasmanda farklı geçtiler. CSKA haricinde ikinci favorim de kesinlikle Panathinaikos'tur bu sezon. Ev sahibinde herhangi bir eksik yok. Tarihinde ilk kez Euroleague'e katılan Kazan ise, beklentilerin üzerinde bir başarıyla yoluna devam ediyor. Gruba baktığımız zaman, hiç istemesek de, Fenerbahçe Ülker'i geçip ilk sezonlarında TOP 8'e kalmaları da kimseyi şaşırtmaz sanırım. Kadrosunda çok büyük yıldızlar bulunmayan, takım halinde oynamaya gayret eden ve zaman zaman inanılmaz savunma yapabilen bir takım Unics. Keskin şutörleri de devreye girdiğinde onları durdurmak kolay olmuyor. Ancak geçen haftaki Fenerbahçe maçının ilk yarısında da gördük ki, evinde dahi dirençleri kırılabilen, dağılabilen bir takım. TOP 16 için yaptıkları tek takviye olan Bostjan Nachbar'ın geçen hafta oynayacağını yazmıştım ancak vize sorunu nedeniyle forma giyememişti. Bu hafta Nachbar'dan faydalanabilecekler OAKA'da, ancak o salondan kolay çıkış olmadığını hepimiz biliyoruz. Özellikle oyun kurucu mevkisinde zayıf olduğunu düşündüğüm Kazan, Diamantidis-Calathes ikilisine karşı koyamaz. Farklı PAO galibiyeti beklemek abes olmaz.

Bennet Cantu - Zalgiris Kaunas: H Grubu'nun ilk haftayı mağlup kapatan iki takımının mücadelesi, bol mücadele vaadediyor. Öncelikle iki takımın da sakatlık sorunu yaşamadığını belirteyim. Grup aşamasında çok iyi bir görüntü veren Cantu, pek etkileyici bir yıl geçirmeyen Zalgiris'i ağırlayacak. İhtiyar delikanlıları ve iyi seyircisi ile sahasında çok iyi maçlar çıkaran Bennet Cantu'yu evinde tek devirebilen takım Fenerbahçe Ülker oldu şimdiye dek. İçeride Marconato, Shermadini, Leunen ve Micov gibi iri yarı adamlara sahip Cantu, Greg Brunner'ı da alarak, boyalı alan savunmasına güç kattı. Onların zaten en büyük silahı savunma; geçen hafta Regal Barcelona gibi sonsuz skor opsiyonuna sahip bir takımı, sahasında 65 sayıda tutmaları bunun en güzel göstergesi. Disiplinli, basit ve savunma basketbolu oynayan (bence) sevimli bir takım Cantu. Öte yandan, istikrarsız ve tahmin edilemez Kaunas, fırtınalı bir sezon yaşıyor. Brose Baskets'e deplasmanda fark atıp gruptan çıkmaları hala aklıma. Takımın öne çıkan oyuncularından Sonny Weems, savunulması çok zor ve skor yapma potansiyeli yüksek bir kısa. Bennet Cantu'yu bu ismin zorlayacağını düşünüyorum. İçeride ise resmen kavga olacak. Kudretli Javtokas ve Rakovic'in içeride Marconato ve Shermadini ile verecekleri mücadele sıkı olacaktır. Bennet Cantu iyi savunma yapan bir takım ve Zalgiris'i bu maçta rahat bırakacaklarını sanmıyorum. Zalgiris kısalarının ne vereceği bu maçın kilidi olacaktır. Bence düşük skorlu ancak Cantu'nun kazanacağı bir maç olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder