31 Aralık 2011 Cumartesi

EUROLEAGUE TOP 16 - G GRUBU

Temsilcimiz Fenerbahçe Ülker'in yer aldığı G grubu ikinci torbanın ağır abisi Pana'ya ev sahipliği yapıyor.  Bence üçüncü ve dördüncü torbalarda yer alan 5 ağır takımdan ikisi bu grupta yer alıyor. Bu beş takım Unics, Milano, Zalgiris, Bilbao ve Efes.  Bu gruba yerleşen Unics ve Milano kolayca dışalnacak rakipler değil. Unics Rus basketbolunun sert yanına sahipken Milano ise kötü bir koça rağmen iyi bir kadroya sahip.  Bir mucize olmazsa Panathinaikos bu gurptan çıakcaktır ama diğer üç takım için şanslar eşit.

Fenerbahçe Ülker bu sezona geçen yılki kadrosunun büyük bir kısmını koruyarak girdi ancak yapılan transferler geçen yılki takım kimyasına uygun değildi. Bogdanovic, Gist ve Jerrels  eşit sorumluluk dağıtılan bir takımın oyuncuları değiller.  Jerrels 30 sayı ortalaması tuttursa dahi takıma verdiği zarar daha fazla olacaktır. Bence akıllı hamlelerle Fenerbahçe Ülker bu grubu lider tamamlayabilirdi ama  transfer yapılmayacağı açıklandığı için  grupta işlerinin çeşitli ortamlarda yansıtıldığı gibi olmadığını yani zor olduğunu düşünüyorum.

İlk beş; Ukic, Bogdanovic(Ömer Onan), Tomas, Gist ve Vidmar.

Panathinaikos geçtiğimiz yılın şampiyonu. Grubunda bu yıl gerçekten hayvani bir ilk beşe sahip CSKA'nın ardından ikinci oldular.  Grubun favorisi durumundalar.  Batiste formsuz görünsede geçtiğimiz yıllarda Top 16 ile birlikte performansının arttığını görmüştük.  Benzer bir tabloyu yine görebiliriz.

İlk beş; Calathes, Diamantidis, Sato, Smith, Batiste.

Unics geçen yılın Eurocup şampiyonu. Bu yıl Galatasaray'ın grubunda iyi sayılabilecek bir performans sergilediler. Gerektiğinde sert bir basketbol oynayabiliyorlar ki bu seviyede en önemli şey budur.  Domercant bu yıl büyük bir sıçrama yaptı, özellikle Galatasaray maçlarında  içine İbrahim Kutluay kaçmış gibi şut atıyordu.  Aynı performansı sürdürüp yanına biri daha eklenirse  Top 8'e ilerleyebilirler.  Maçın bazı anlarında maçtan kopma gibi bir huyları olduğu yönünde bir hisse kapıldım izlediğim iki maçları neticesinde. Bu eğer bir şans eseri iki maça denk gelmiş bir olay değilse  Fenerbahçe Ülker bu konuya  yönelik çalışmalı.


İlk beş; Samoylenko,  Domercant, McCarty, Wilkinson,  Savrasenko.

Emporio Milano  Siena'nın koltuğunu kapmak için çok yüksek harcamalar yaptı.  Bu harcamalar ile büyük bir patlama bekleniyordu kendilerinden ki ben beklemiyordum.  Partizan'ın intiharı sonucu elenmeleri gerekirken bir üst tura çıktılar.  Kolay dağılabilen bir özellikleri var,  bütün takımların eşeleyeceği yöneleri burası. Ancak kadroları tek tek  bakıldığında önemli isimlerden oluşuyor.  Ne yapacakları belli olmaz ama bence  artık Seri A'ya dönme vakitleri geldi.

İlk beş; Cook, Nicholas, Mancinelli, Fotsis, Bourousis

0 yorum:

Yorum Gönder