28 Aralık 2011 Çarşamba

EUROLEAGUE TOP 16 - E GRUBU

İki temsilcimizin mücadele edeceği E grubu ağır abi CSKA Moskova, bu yıl denemelerle devam eden Ivkovicli Olympiacos, Ufuk Sarıca ile rezilleri oynayan Efes ve Oktay Mahmuti ile çıkış yakalayan Galatasaray'dan oluşuyor.

CSKA Moskova ilk tur maçlarında 10 maçı da  galibiyetle bitirerek grup lideri olarak geldi.  Bu maçların bir kısmına Krilenkosuz çıktığını hatırlatalım.  Krstic gibi önemli bir uzunu var ve Krilenko'nun eksikliğinde bu artılarını iyi kullandılar. Shved de beklenenin üzerinde bir katkı verdi bu yıl takıma. Krstic'in ardından en fazla sayı atan oyuncu konumunda.

Eğer kadronun eksiksiz olduğunu düşünürsek ilk beşleri Teodosic, Siskauskas, Khryapa, Krilenko ve Krstic şeklinde. Krilenko'nun sakatlığı süresince Jamont Gordon ilk beşte sahaya çıkıyor.  Takım pota altı organizasyonalr üzerine kurulu görünse de  pota altına yönelik bir savunmada cezayı kesebilecek Siskauskas, Shved, ve Teodosic gibi isimleri var. Yenilmez armada değiller ama bizim takımlarımız için öyle sayılırlar. Bu kadronun Efes kadrosunda ilk beşler itibari ile üstün olduğu doğru ama totale bakıldığında Efes'in kadrosu daha dengeli.  Koç faktörü ile iki takım arasında dağlar varmış gibi hissediyoruz ama birileri bunu hissetmiyor sanırım.

Olympiacos Dusan Ivkovic gibi kurt bir hocanın kontrolünde deneme sürecini yaşıyor.  Takım hala oturmadı ama opsiyonlarda artış kaydettiler. Spanoulis üzerinden oynanan setlerle etkili olsalarda arada parlama yapan Gecevicius ve Printezis de önlem alınması gereken oyunculardan. Pota altı organizasyonlarda sorun yaşıyor izlenimini bırakmış olsalar da Pero Antic ve sakatlığı geçtikten sonra Papadopoulos'a dikkat etmek gerekli. İkinciler arasında en zayıf takım olarak göze çarpan Olympiacos temsilcilerimiz için bir şans.

İlk beşte sürekli farklı isimler yer alsa da sakat olmadığı sürece Spanoulis ilk beş başlıyor. Pero Antic ve Gecevicius da genelde ilk beş başlayan diğer isimler.


Anadolu Efes'i zaten her hafta yazdığımız için es geçmeyi düşünüyorum. Koç değişikliği harici gruptan çıkmaları bence mucizelere bağlı. Olympiacos ne kadar kötü bir döneminde olsa bile koç farkı ile Efes'in önünde.

Efes'in ilk beşi; Kerem, Kinsey, Vujacic, Savanovic ve Barac.


Galatasaray bu ligin tecrübesiz takımı ama kadrosunda bu seviyede oynamış oyuncuları oldukça fazla. Şahsi görüşüm pota altını takviye ederlerse bir şansları olabilir yoksa zaten yüzdesi düşük dış oyuncuların varlığında Efes kadar bile şansları yok.

Galatasaray'ın ilk beşi: Lakovic, Shipp, Gordon,  Songaila, Andric.

0 yorum:

Yorum Gönder