29 Aralık 2011 Perşembe

EUROLEAGUE TOP 16 - F GRUBU

Barcelona harici tüm İspanya takımlarının buluştuğu bir grup oldu F grubu. Bu yılki kura ilginçliğini burada gösterdi aslında. Normalde  aynı gruba aynı ülkeden takım düşmezdi son 16'da.  İstisnası 5 İspanya temsilcisinin kuraya katılması olurdu ki bu yıl dört taneler.  Ancak uzun zaman sonra  onlara eşlik eden ülkeler olması biraz dağılımı zorlaştırmış. İtalya ve biz bu yıl beklenmeyen bir şekilde üç temsilci gönderdik.  Gruba dönersek ölüm grubu kavramını tanımlamaya yetecek bir grup olmuş.

Real Madrid önemli oyunculardan kurulu bir ekip ve hızlı oynamalarına izin veren her takıma ağır cezalar kesiyorlar.  Şahsi görüşüm  Siena'nın bu konuda kendilerini oldukça zorlayacağı  ve bu oyundan pay çıkaran Bilbao'nun kendilerine sürpriz yapabileceği.   Unicaja'nın bir İspanya takımı olması da yollarına taş koyabilir, çünkü yıl boyunca rakiplerini fazlaca analiz etme imkanı buluyorlar. Sete set oynayınca pota altı hücum güçlerinin kısıtlı olduğu söylenebilir.

İlk beş; Llull, Suarez, Singler, Tomic ve Mirotic.


Montepaschi Siena sakatlıklarla boğuşsa da bir sistem takımı. Rakocevic'in bile bozmakta zorlandığı bir oyun oynuyorlar.  Sakatlıklar neticesinde takımın oyun kurucuları olan Bo McCalebb ve Kaukenas'dan yoksunlar, önemli sistem parçalarından Lavrinovic de yok ancak yine de  bildikleri sistemi uygulamaya çalışarak bu açığı kapatıyorlar.  Söylenir ya forması ile şampiyonluğa oynar diye işte Siena da forması ile bu grubu lider bitirebilir.

İlk beş yazmak isterdim ama çoğu sakat.  Top 16 bitmeden geri dönerlerse;  Bo McCalebb, Kaukenas, Moss David, Andersen ve Stonerook

Unicaja Malaga bence bu grubu dördüncü bitirecek takım olacaktır. Çok az izleme şansım oldu ve  takımdaki eksiklikleri hızlı oynayarak gidermeye çalışıyorlar. Grubun diğer üç takımının istediği bir şekilde oynuyorlar yani.  Bence galibiyet çıkarmaları dahi zor ama bir ya da iki sürpriz yapabilirler. 

İlk beş; Fitch, Rowland, Peric, Freeland, Zoric.

Bizkia Bilbao sempatik bir takım. Tecrübesizlikleri nedeniyle sorunlar yaşadılar ama zamanla bunu da atlatıp son maçla da olsa Top 16'ya geldiler.  Mumbru ve Banic'in artan performansları ile daha da iyi olacak gibiler, takım üzerinden baskıyı alıp takımı rahatlatıyorlar. En zayıf halkaları olarak  Aaron Jackson'u görüyorum. Daha iyi bir oyun kurucuları olsa farklı olabilirdi. Koçları Katsikaris de sürekli kendini geliştiren bir koç. Bu avantajları olacak. Son üç maçın ikisini sahalarında oynamaları da diğer bir avantajları. Üçüncü avantajları ise Real Madrid ile iki maç ard arda oynamaları ve bu maçlardan önce Real'in Siena ile oynaması. Koçları bu maçları iyi analiz edecektir. Bence grup ikinciliği için Real Madrid ile kapışırlar.

İlk beş; Aaron Jackson, Vasiliadis, Mumbru, Banic, D'or Fischer

0 yorum:

Yorum Gönder