8 Aralık 2011 Perşembe

ÜÇLÜKLERİN ZAFERİ

Real Madrid   88-64 Maccabi Tel Aviv Electra

Maçta çok ilginç noktalar vardı. Haftanın en zevkli maçlarındna biriydi, aradaki büyük farka rağmen.  Real Madrid bu skorla gruptan birinci çıkmayı garantiledi diyebiliriz.

Öncelikle Maccabi cephesinden bakarsak Farmar'ın gidişi onları çok etkilemiş. Papaloukas henüz istenen seviyede değil.  Takıma alışamamış görüntüsüne rağmen Sofo ile birlikte sahada olmaması bir hataydı.  Geçtiğimiz sezon zorlama pozisyonlarda şut denemesi yapma imkanı bile bulamamıştı falzaca Maccabi. Herhalde bu maçta geçen yıl yaptıklarından daha fazla zorlama atış yaptılar. Sofo hariç pota altında dominant bir oyuncuları olmadığını bir daha gördük bu maçla. Atletik oyuncularla pota altı organizasyonu yapmayı seven bir takım oldukları için bu açığı kapatıyorlar ancak üçlük atıştan kaçınmaları kocaman bir eksi hanelerinde duran.  Maccabi'nin üçlük isabeti 3/14. İsabetli şutlar son çeyrekte geldi. İlk üç çeyrekte üçlük isabeti yoktu Maccabi cephesinde.

Oyun kurucu pozisyonunda büyük sıkıntılar yaşıyorlar.  Özellikle bu gece çok önemli anlarda basit top kayıpları yaptılar.  Langford'un iki tane top kaybı varki Blatt hayata küsmek üzereydi. Sofo'nun üçüncü çeyreğin başında aldığı iki faul gerçekten dramatikti.  Hücumda etkin olması için oyuna girdi ancak basit iki hücum faulle Real'i rahatlattı.  Dış oyuncularda Farmar gitti şimdi ne yapacağız kaosundan o da muzdaripti ki böyle basit hatları yakın geçmişine göre daha kolay yaptı. Dördüncü faul bir kırılma anı oldu Maccabi için.  Bu kadar büyük farka rağmen  Sofo hücum faul yapmak yerien faul aldırsaydı sonuç farklı olabilirdi.  Umarım Efes Maçının sonuna kadar bu problemleri çözemezler de  temsilcimiz  grup ikincisi olmak için öne çıkar.

Madrid cephesinden bakarsak Rudy Fernandez'in son maçıydı. Sayı atamasa dahi takımın parçaları arasında bağlayıcı oldu.  Bir tehdit oldu ve bu sayede diğer oyuncular daha rahat şut imkanı buldular.  İlk 15 dakikada Mirotic fırtınası vardı. Skor 29-23 iken Real Madrid adına 19 sayı atmıştı ki 15.dakikada bu rakam 22 oldu. Maçı da 26 sayı ile bitirdi.  Odurunca ikinci yarıda ilk yarının suskun ismi Carroll sahne aldı. 0/4 ile başalmıştı geceye ama  17 sayı ile bitirdi(3/6 iki sayı, 3/4 üç sayı).  Pocius da kendisine gereken desteği verdi.  Madrid cephesinde fazla sorun görülmedi ancak  uzun süredir pota altı organizasyon yerine üç sayı çizgisinin gerisini daha önemli gören Real Madrid bu sezon iyi bir  şutör kadrosu kurmuş. Bu kadro üç sayı gerisinde oynamaya alıştıkça ilerde büyük sorunlar yaşayabilirler.   Kendilerine yakın üç sayı atan takımlar karşısında büyük problemlere giriyorlar. Bu akşam Maccabi üç ayı atışlarında başarılı olsaydı Sofo ile birlikte Real'i çökertebilirdi, bu kadar kötü olmalarına rağmen.

Son olarak iyi ki lokavt bitmiş diyorum. Yıldızları izleyemeyeceğiz Avrupa arenasında, bu kötü haber. Ancak bitmeseydi ve Gasol kardeşler Barca forması giyseydi, bunun karşılığında Real Madrid Calderon'u alsaydı zaten bir anlamı olmayacaktı Euroleague'in.  Lig Maccabi için yeni başlıyor, Real Madrid ise yeni stratejiler belirlemek zorunda.

Maçın Euroelague.net'deki sayfasına burdan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. maccabi'nin geçen sene sonrasında dağıldığını söylemek mümkün.

    YanıtlaSil
  2. kısa oyuncularında barşz görünen bir problem var. papaloukas bile pas vermede sorun yaşıyordu.

    YanıtlaSil