21 Aralık 2011 Çarşamba

ÖNGÖRÜ

Orhun Ene hakkında Ekşi Sözlük'de şu satırları karalamışım bir süre önce....

milli takım antrenörlüğünden acil istifa etmesi gereken insan. istifa etmeli ki ilk yenilgide salyalar akıtan insanlardan kurtulup iki yıldır yaptığı işe odaklanmalı. orhun ene iki yıldır banvit'te zorunluluk arz etmedikçe kimsenin yapmadığı bir şeyi yapıyor; türk basketboluna yeni isimler kazandırmaya çalışıyor. banvit yüksek bütçeli takımlar kurabilecek maddi güce sahip ancak altyapı daha öncelikli onlar için. yıllardır altyapı yatırımları yapıyorlar, genç banvitliler yani bugünkü adıyla banvit kırmızı tbl'nin kapısından döndü birkaç kez. altyapıdan gelip a takıma katkı sağlayan oyuncu neredeyse yoktu. orhun ene geldikten sonra manzara değişmeye başladı. altyapıdan oyuncular kadroda yer buldu önce, sonra süre almaya başladılar. yıllardır tbl mücadelesi veren genç banvitliler tbl'ye yükseldi. birçok ilden satın alma teklifi gelmesine rağmen takım satılmadı, sadece isim değişikliği yapıldı ve altyapı oyuncuları ile yoluna devam ediyor.

bu yıl büyük ihtimalle birkaç genç oyuncu daha göreceğiz banvit kadrosunda, birkaç yıl sonra bu düzen birileri tarafından yıkılmazsa avrupa partizan benzeri bir takım kazanacak. işte o takımın yaratıcısı orhun ene olacak. birileri içine sindiremeyecek olsa da.

milli takım başındaki ilk turnuvasında takımı kötü yönetmiş olabilir, gerekli hamleleri yapmamış olabilir... ancak bir gerçek var ki orhun ene türkiye'de kimsenin "mecbur kalmadıkça" yapmayacağı bir şeyi yapmıştır; kendi hareketlerini de sınırlayan alttan oyuncu yetişememesine yönelik bir çözüm arayışına girmek.

şimdi türk basketbol seyircisinin önünde iki seçenek bulunmakta; ya orhun ene'yi destekleyip yeni bir jenerasyona sahip oluruz ya da onu eleştiriler ile bıktırıp 7 yılda türk basketboluna bir iki görece başarı sağlayan kişiye benzer profilde bir yabancı antrenörü eleştirmeye başlamak.

seçim bizim.
(kor arabin mahnisi, 07.10.2011 23:34)

 Dün gece büyük bir başarıya ulaştı Banvit; evinde Kuban'ı yenerek  Eurocup'da son 16 içinde yer buldular.  Bu sezona hem ligde hem de Avrupa'da kötü başlamışlardı ama son haftalarda gerçek çizgilerine ulaştılar.. Umarım  Eurocup şampiyonu olurlar ve gelecek yıl Euroleague'de direk mücadele etme hakkı kazanırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder