16 Aralık 2011 Cuma

ELVEDA DERKEN

Euroleague'de  9. hafta sonunda Euroleague organizasyonuna bu yıllık elveda diyen takımlara bir bakalım..

A GRUBU:

Tam bir cadı kazanına dönen A grubunda 8.hafta sonunda Bennet Cantu Top 16 biletini almıştı, bu hafta da  Olympiacos Top16'ya merhaba dedi.  Nancy Batum'un katkısıyla aldığı galibiyetlerle  bir noktaya kadar gelebildi ama onlar bu cadı kazanının erken pişeni oldular.  Top 16'ya veda ederlerken aslında lokavtın etkisiyle bazı canları da yaktılar.  Aslında temsilcimiz Fenerbahçe Ülker cephesinden bakarsak iyi bir durum oluştu. Çünkü eğer lokavt olmasaydı ne Bilbao ne de Caja Laboral kolay kolay yenilmezdi Nancy'e.

Nancy A grubunun karışma sebeplerinden biri oldular.  Akingbala büyük ihtimal Euroelague'de devam edecek.  Gelecek yıl Adrien Moerman'ı da farklı bir takımda görebiliriz, bu takım Fransa pazarını iyi izleyen ACB takımları arasından çıkabilir.

Son hafta temsilcimiz mutlaka kazanmalı. Kazanamazsa bir Bask derbisine kurban gidebilir.

TOP 16 vizesi alanlar: Olympiacos, Cantu
Evine dönecekler: Nancy


B GRUBU:

Daha önceki maçların sonuçlarına göre CSKA ve Panathinaikos Top 16'yı garantilemişti. 9. hafta sonunda  Unicaja Malaga zor da olsa Top 16 biletini kaptı.  KK Zagreb evinde Unicaja'yı yenemeyince   Top 16 şansını kaybetti. Son hafta Zalgiris evinde Zagreb ile oynayacak, kritik bir maç.  Kalnietis'in direksiyona geçmesi ile kendi klasmanındaki rakiplere kaşrı daha düzenli oynayan Zalgiris kazanır gibi.  Zagreb'in Euroleague'de olması aslında pek faydalı olmadı. Yugoslav ekolünden gelen takımlar genelde bir iki genç oyuncuyu Euroleague'e kazandırırdı ama bu kez olmadı. Belki  Simon Krunoslav, o da belki.

TOP 16 vizesi alanlar: CSKA Moskova(1), Panathianikos(2), Unicaja
Evine dönecekler: KK Zagreb

C GRUBU:

Efes'in grubunda son hafta bir final maçı olacak.  Son  bilet için Pionir Arena'da Partizan Milano'yu ağırlayacak. Bu maçın sonucuna göre Partizan ya da Milano Spirou'ya eşlik edecek lige dönme konusunda.  Spirou sadece iki galibiyet aldı. Biri sezonun ikinci maçında Efes deplasmanı idi ki hücumda hareketli ve hızlı olan takımlara karşı Efes'in ağır yaralar alacağının bir işaretiydi, iyi okunmadı.  Diğer galibiyet ise bize çok farklı atmosferde bir maç izletecek. Partizan 8. haftada hiçbir iddiası kalmamış Spirou'yu yenmiş olsaydı  şu an C grubunda kimin hangi sırada olduğu tamamen kesinleşecekti.   Bu salonu kasvetli Belçika takımının bir katkısı vardı Euroleague'e. Artık Euroleague daha hızlı oynayan takımların başarılı olacağı bir düzene gidiyor..  Ağır modda oynayıp başarılı olmak için çok iyi bir koça ihtiyaç var.

TOP 16 vizesi alanlar:  Real Madrid(1), Maccabi Tel Aviv(2), Anadolu Efes(3)
Evine dönecekler: Belgacom Spirou

D GRUBU:

Beklendiği gibi biten bir grup oldu. Barcelona, Siena ilk ikiyi aldı.. Ben Galatasaray'ın üçüncülüğü zorlayacağını düşünüyordum, ama olmadı.  Union Olimpija ve Prokom beklenildiği gibi elendiler. Ancak bazı dersler çıkarmak gerekir. Yüksek meblağlar harcayan pek çok kulübün Olimpija'ya bakması lazım.  Olimpija geçen yıl maddi sorunlar yüzünden Euroelague yönetimiyle kavgalı olan bir kulüp olarak son 16'ya grup ikincisi olarak kalmıştı. Aynı ekonomik sorunlar devam ederken yine Euroelague'de yer alıp iyi mücadele ettiler.  Bir yerden sonra nefesleri yetmedi ve borçlar nedeniyle oyuncularını gönderdiler, ancak  genç oyuncularla kurulan kadroları ile  Galatasaray açısından Top 16'yı garantileme maçında Galatasaray'ın pota altını yol geçen hanına çevirdiler.   İsteyene istediği yönden büyük mesajlar veriyor Slovenya takımı.


TOP 16 vizesi alanlar: Barcelona(1), Siena(2), Unics(3), Galatasaray(4)
Evine dönecekler: Union Olimpija, Asseco Prokom





0 yorum:

Yorum Gönder