6 Aralık 2011 Salı

8.HAFTA TAHMİNLERİ

7 Aralık 2011

CSKA Moskova-KK Zagreb: CSKA'da sakat olan Krilenko harici eksik yok. CSKA kazanır ama büyük farklar olmayabilir, rehavet nedeniyle. KK Zagreb'in önemli silahları Moskova'ya getirilmemiş şeklinde bir bilgi de var.
Zalgiris-Panathinaikos: Bu maçta da Pana galibiyeti beklenen bir durum.  Ancak takımdan ayrılan NBA oyuncularının Zalgiris'i nasıl etkileyeceği belirsiz.  Pana cephesinde Tsartsaris ve uzun süredir oynayamayan Perperoglou dışında eksik yokken  grup liderliği için kazanmak istekleri üst seviyede olacaktır.
Anadolu Efes-Emporio Armani Milano: Efes'te Kinsey ile NBA'e dönen Ersan olmayacak. Milano'da ise  Gallinari NBA'e döndü.  İki formsuz koçun yönettiği takımların mücadelesinde kadrosu daha güvenilir duran Efes bir adım önde.
Bilbao-Cantu: Takımlara bakmadan Bilbao kazanır düşüncesi taşıtan bir maç.  Bilbao'nun tam kadro olması da bu düşüncemi destekliyor.Ev sahibi ekibin coşkulu oynama niyeti Cantu'ya fazla gelecektir.
Prokom-Union Olimpija: Euroleague'İn iki vasat altı takımının mücadelesi. Deplasman ekibinin kazanacağını düşünüyorum.
Nancy-Fenerbahçe Ülker: Ömer Onan'ın tam manasıyla olmasa da savunma özelliklerini parkelere yansıtması ile daha güçlü FB Ülker izliyoruz.  Sefolosha'nın gidişi şüphesiz etkileyecektir ama rakip takım lokavt bitiminden en fazla etkilenen takımlardan biri. Belki bugünkü konumlarının en önemli sağlayıcıs Batum NBA'e döndü.


8 Aralık 2011

Unicaja-Brose: Unicaja galibiyeti ile biter demek çok havada kalmaz. Brose çok zayıf bir takım, rehavete düşmüş CSKA karşısında aldıkları az farklı mağlubiyet kimseyi şaşırtmamalı.
Galatasaray-Montepaschi Siena: Siena'nın Kaukenas ve Lavrinovic'den eksik çıkacağı bir mücadele olacak. Galatasaray'da ise Zaza NBA'e döndü yerine Sertaç Şanlı geri çağırıldı.  Rakocevic ne kadar uzun süre oynarsa Galatasaray galibiyete o kadar yaklaşır.
Spirou-Partizan:  Geçtiğimzi hafta Euroleague top 16 şansını kaybeden Spirou büyük bir mücadleenin içinde olan Partizan'a direnemez. Her ne kadar Pekovic NBA yoluna düştüyse de Partizan galip gelir.
Real Madrid-Maccabi Electra: Eğer David Blatt Papaloukas ile olan sorunlarını çözemezse Real Madrid'in galibiyete yakın olduğu bir maç olacak. Ancak Papaloukas  sahada uzun süre kalabilirse Real Madrid evindeki ilk mağlubiyetini alır.  Lokavtın bitişi Avrupa'da en çok onları etkiledi çünkü.
Barcelona-Unics:Geçen hafta sakatlığı nedeniyle oynayamayan Navarro, bu maçta oynayacak. Unics'İn kazanması zaten zor bir durumdu, bu daha da zorlaştırdı.
Olympiacos-Caja Laboral: Caja Laboral artık Cantu ile rakip. Büyük ihtimalle ikisinden biri elenecek.  Olympiacos lokavttan etkilenmedi ve takım üstüne koyuyor her geçen gün.  Caja Laboral'de lokavt nedeniyle süre alamayan oyunculardan sürpriz beklenebilir ama ben beklemiyorum.



8. hafta takımların sakat oyuncu durumları için Euroelague sayfası ziyaret edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder