20 Aralık 2011 Salı

EUROLEAGUE 10. HAFTA ÖNCESİNDE

Euroleague'in normal sezon aşamasının son haftası bugün oynanacak maçlarla başlıyor. Temsilcilerimizde Anadolu Efes ve Galatasaray Medical Park, Top16 vizesini ceplerine koymuş durumda ve gruptaki yerleri de sabit denebilir. Önem arz eden mücadele ise, bu hafta için Fenerbahçe'nin Cantu deplasmanında vereceği sınav. Gelin, 10. haftanın çarşamba mücadelelerini teker teker inceleyelin ve tahminlerimizi sizlere sunalım:

Panathinaikos-Brose Baskets: Panathinaikos, geçen hafta aldığı yenilgiyle B Grubu'nda ikinciliğe razı olmak zorunda kaldı. Top 16'daki yerleri çoktan ayrılmış durumda ve rakipleri Top 16 için son şansını deneyecek olan Brose Baskets. Geçen hafta evinde Top 16'yı garantilemek için Zalgiris karşısına çıkan ancak beklenmedik biçimde farklı kaybederek, şansını zora sokan Brose Baskets'de sakat oyuncu bulunmuyor. Ev sahibi PAO ise son derece rahat maç öncesinde ve Tsartsaris ve Perperoglou yine sakatlıkları nedeniyle bu maçı kaçıracak. Evinde Zalgiris'i yenemeyen Brose'nin, yine de bu maça asılacağını düşünüyorum. Marcus Slaughter'ın atletik yeteneklerini kullanmayı düşüneceklerdir. Ancak OAKA'dan çıkmak onlar için hiç kolay değil. Panathinaikos bu maçı farklı kazanır. İkinci yarı kopan bir skor bekliyorum.

Unicaja Malaga-CSKA Moskova: Günün tahmini en zor maçı gözüyle baktığım bir mücadele. CSKA, 9 maçını da kazandı ve takım istim üzerinde. Formalite maçı olarak göreceklerini bilemiyorum ancak Kirilenko, Gordon ve Vorontsevich bu maçta oynayamayacak. Her zaman saygıyı hak eden bir takım olduğunu düşündüğüm Unicaja Malaga'da ise Tremmell Darden ve Valters yok, hafif sakat Fitch ise oynamaya hazır durumda. Bu maçı kazanmaya ihtiyaç duyan bir takım yok aslına bakarsanız, çünkü iki takım da Top 16'da yerlerini ayırttı ve sıralamalarının değişme gibi durum da söz konusu değil. Malaga'nın istikrarsız performansı, kolay tahmin yapmamı engellese de, CSKA bu maçı kazanacaktır diye düşünüyorum. Ancak bu galibiyet kolay bir galibiyet olmayacaktır. Düşük skorlu bir maç olacağını sanmıyorum.

Zalgiris Kaunas-KK Zagreb: Ekollerin çarpışması şeklinde geçecek, keyifli olmaya aday bir Euroleague mücadelesi olacaktır. Grupta bir iddiası kalmayan Zagreb, Top 16 için galibiyete ihtiyacı olan Zalgiris deplasmanına tam kadro gidiyor ama Saric'in durumu kesinlik kazanmadı. Zalgiris Kaunas, geçen hafta adeta küllerinden doğdu ve Brose Baskets'e adeta ders vererek maçı kazandı. Bu maçta da çok ağır favoriler ve kazanacaklardır. Fark olması muhtemel maçlardan biri ancak stres faktörünü de göz önünde bulundurmak gerek.

Regal Barcelona-Galatasaray MP: Geçen hafta Montepaschi Siena karşısında uzun süre önde götürdüğü maçı kıl payı kaybeden Barcelona, bu maçtan gerekli dersi çıkarmış ve ileriye dönük düşüncelerinde daha dikkatli olması gerektiğini farkına varmıştır diye tahmin ediyorum. 9 maçın sekizini kazanan bu güçlü takım karşısında, temsilcimiz Galatasaray'ın amacı, kararlı ve dik bir oyun oynamak olacaktır. Büyük skorer Navarro'nun bu maçta oynaması beklenmiyor ancak Barcelona bu maçı çok farklı kazanır keza maçın sıralamaya herhangi bir etkisi olmayacak.

Asecco Prokom-Montepaschi Siena: Union Olimpija ile birlikte, Euroleague'in en zayıf ve iddiasız takımı olan Prokom, evinde bir markayı ağırlayacak. Siena'nın liderlik için herhangi bir iddiası olduğunu sanmıyorum keza Barcelona'nın Galatasaray karşısında kazanamaması çok zor. Siena'da Kaukenas ve Ksistof Lavrinovic yine yok ve McCalebb'in durumu belirsiz. Zayıf Prokom'un, Siena'nın makine gibi işleyen düzenine karşı koyması imkansız. Siena rahat kazanır ve Top 16'ya hazırlanmaya devam eder. Fark olması yüksek ihtimal.

Union Olimpija-Unics Kazan: Sezonun en talihsiz takımlarından Olimpija, beklenenden çok daha fazla başarılı olan ve D Grubu'nu 3. bitirmeyi garantileyen Kazan'ı ağırlayacak. Olimpija'nın geçen hafta Galatasaray karşısında iyi direnmesine rağmen 21 sayı fark yemesini, kadrosunun darlığına ve gençliklerine bağlayabiliriz. Gerçekten de artık 1990 doğumlu oyuncuların bile tecrübeli sayılacağı bir rotasyona dönmek zorunda kaldılar. Vladimir Veremeenko dışında bir eksiği bulunmayan Unics Kazan, bu maçı kazanır ancak yine ikinci yarı kopan bir maç olması muhtemeldir.

0 yorum:

Yorum Gönder