13 Aralık 2011 Salı

EUROLEAGUE'DE 9. HAFTA ÖNCESİ

        Euroleague'in 8. haftası temsilcilerimiz için fena geçmedi. Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes haftayı net galibiyetlerle kapattılar ve Galatasaray Medical Park da, evinde Montepaschi Siena'ya kaybetmesine rağmen Top16'yı neredeyse garantiledi. Anadolu Efes de Top16 hakkını elde etti ve artık hedefleri grupta üst sıralar. Şimdi, yarın başlayacak olan 9. hafta maçlarını ele alalım ve tahminlerimizi paylaşalım. Önce Çarşamba maçları:

CSKA Moskova-Panathinaikos: Euroleague'in - Regal Barcelona ile birlikte - yenilgisiz iki takımından biri olan CSKA'nın en yakın takipçisi PAO'yu ağırlayacağı mücadele, haftanın en keyifli maçlarından biri olmaya aday görünüyor. CSKA'da geçen hafta oynayamayan Shved ve Sasha Kaun maça yetişecek. Haftalardır sakat olan Kirilenko, hafta sonu ligde oynanan maçta kısa süre forma giydi ancak durumu yine de belirsiz. Çok süre almayabilir. Panathinaikos'da ise Perperoglou ve Tsartsaris bu hafta da yoklar. Bir oyuncuya bağımlı olmayan, geniş ve kaliteli kadrosuyla CSKA çok ağır favori. Diamantidis ve Calathes'in şapkadan bir tavşan daha çıkarması zor görünüyor. CSKA handikap yapar. 

Galatasaray Medical Park-Union Olimpija: Geçen hafta Olimpija'nın eksiklerinden ve maddi sıkıntılarından bahsetmiştim. Takım adeta çökmüş durumda ve Asecco Prokom'dan bile fark yiyecek kadar dirençsiz. Galatasaray bu maçı en az 15-20 sayı farkla almalı diye düşünmek çok kolay olur ancak, Galatasaray'ın evinde sadece bir galibiyeti var (Asecco Prokom) ve o da uzatmada gelmişti. İddaa'nın verdiği maç sonu handikapı bence çok güvenli değil ancak ilk yarı GS handikap oynanabilir. Neticede bu sezonun en banko maçlarından biri.

KK Zagreb-Unicaja Malaga: Geçen hafta CSKA deplasmanında Mulaomerovic, Kasun ve Saric'ten yoksun olarak oynamasına rağmen, son periyoda dek maçta kalan Zagreb, evinde Brose Baskets'e kaybederek büyük avantaj yitiren Unicaja'yı ağırlayacak. KK Zagreb'de Mulaomerovic ve Saric'in iyileştiği, ancak Kasun'un oynamasının mümkün olmadığı açıklandı. Malaga'da ise, Tremmel Darden ve Valters, Zagreb'e götürülmedi. KK Zagreb'in kazanmaktan başka şansı yok. Eğer kazanırlarsa, iki takım da 9. hafta sonunda 3-6 olacaklar ve Top16 için şansları sürecek. İki takım arasında kadro kalitesi açısından Malaga lehine bence büyük bir fark var ancak bir türlü derli toplu bir oyun ortaya koymayı başaramıyorlar bu sezon. Bu kritik maç, büyük ihtimalle yakın skorlu geçecek ve bitecektir. Benim tahminim Malaga'nın kazanacağı yönünde. 

EA7 Armani-Belgacom Spirou: Son derece kaliteli kadrosuna rağmen takım olmayı başaramayan ve koç Scariolo'nun da bariz hatalarıyla C Grubu'ndan çıkması imkansız hale gelen EA7 Milano, kendisi gibi 2 galibiyeti ve 6 mağlubiyeti bulunan Spirou'yu ağırlayacak. Spirou'da takımın en skorer ismi Demond Mallet kadroda yok. EA7, pamuk ipliğine bağlı olan Top16 şansını korumak adına bu maçtan rahat galip ayrılır. Büyük ihtimalle de farklı kazanır.

Real Madrid-Partizan: Real Madrid Top16'yı garantiledi ve kazanması halinde grubu lider bitirecek. Partizan'ın ise, kalan iki maçı kaybetse dahi gruptan çıkma şansı sürüyor. Pota altındaki en önemli kozu Pekovic'i Nba'e göndermek zorunda kalan Partizan, bu maçta boyalı alanda Macvan ve Raduljica'ya güveniyor ancak Real Madrid'in uzun rotasyonu belki de Avrupa'nın en iyisi. Rudy Fernandez, Velickovic ve Pocius'un oynamayacak olmasına rağmen Real Madrid bu maçı rahat kazanır. 

Caja Laboral-SLUC Nancy: Geçen haftayı mağlubiyetle kapayan ve Top16 için şansı süren iki takımın mücadelesi. Kenny Gregory ile kadrosunu güçlendiren Nancy, geçen hafta dış oyuncularından çok çekmişti. Caja Laboral'de ise skorer San Emeterio'nun durumu belirsiz. İçeride Bjelica Biraderler, Teletovic ve Dorsey ile Nancy'nin devlerine karşı koyacaklardır. Kısalarda ise Caja Laboral çok ağır basıyor. Teletovic'in lüzumsuz dış şutları da girerse, Caja Laboral çok rahat kazanır.  

2 yorum:

  1. Galatasaray'ın galibiyeti Unics Kazan'a değil Asseco Prokom'a karşıydı. Zaten şimdiye kadar sadece Asseco Prokom ve Union Olimpija'yı (her iki maçta da) yenebildi.

    YanıtlaSil
  2. Anlık dalgınlıkla yapılan bir hataydı, düzeltildi.. Dikkatimizden kaçmış, uyardığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil