15 Aralık 2011 Perşembe

9. HAFTA DEĞERLENDİRMELERİ VE PERŞEMBE TAHMİNLERİ

Bu gece oynanan maçlarda tam isabet sağladık ve tüm sonuçları doğru bildik. Anadolu Efes'in ardından, Galatasaray Medical Park da adını Top16'ya yazdırdı. Perşembe maçları ve tahminlerim ise şöyle:

Unics Kazan-Asecco Prokom: Asecoo Prokom, geçen hafta aldığı Union Olimpija maçıyla, grupta sıfır çekmekten kurtulsa da, kadrolarının zayıflığı ve maddi sorunları apaçık ortada. İki takımda da herhangi bir eksik bulunmazken, Unics Kazan'ın imkansıza yakın görünen ikincilik şansı için bu maçı kazanacağını düşünüyorum. Sahasında iyi oynayan Kazan, eğer şut yüzdesi de yüksek bir gününü yaşarsa, bu maçtan çok farklı galip ayrılır.

Fenerbahçe Ülker-Bizkaia Bilbao: Temsilcimiz Fenerbahçe için liderliğe büyük bir adım veya Top16'yı riske atma maçı. Bilbao için de son derece önemli bir maç keza onların da mağlubiyet halinde, gruptan çıkmak için, çok fazla hesap yapmak zorunda kalacakları aşikar. Bilbao'da tek sakat oyuncu olan Raul Lopez de düzeldi ve takım hafta sonu ligde Caja Laboral deplasmanından zaferle döndü. Fenerbahçe Ülker'de ise Tomas'ın iyileştiği söyleniyor ama bence (Spahija Faktörü) hiç süre alamayacaktır. Mirsad da bildiğiniz üzere aylardır sakat. Maçı önceden hayal ettiğimizde, düşük skorlu ve sert yani o çok sevdiğimiz 'eski moda' Euroleague basketbolunun oynanacağını söylemek zor değil. Mumbru, D'Or Fischer, Banic, Mavroeidis, Grimau gibi sert ve tecrübeli oyuncularıyla Bilbao, açıkçası her maç, her takım için bir tehdit oluşturuyor kağıt üzerinde. Ancak bu sezonki Euroleague deplasman karneleri çok zayıf. Fenerbahçe, kazanması halinde Top16'yı garantiliyecek. Seyircisinin (bunlardan biri de ben olacağım kısmetse) desteğiyle Fenerbahçe bu maçı kazanacaktır. Aaron Jackson ve Vasiliadis'i durdurmak, farkın gelmesini belirleyen faktörlerin başında geliyor. Son periyotta kopan bir skor bekliyorum.

Gelelim zor maçlara...

Olympiakos-Bennet Cantu: Oyun kalitesini bilemem ama kuralına göre oynanan bir Euroleague maçı olur. İki takım da iç-dış pas organizasyonu düzenli, boş dış şut bulunca kullanmaktan çekinmeyen tarza sahip. Olympiakos'un kazanmaya daha fazla ihtiyacı var ve evlerinde henüz kaybetmediler. Başa baş bir mücadele, yüksek skor ve ev sahibinin galibiyetine oynayabilirsiniz. İki takımın da önemli bir eksiği yok.

Brose Baskets-Zalgiris Kaunas: Unicaja Malaga'nın, deplasmanda KK Zagreb'i yenmesiyle, Zagreb'in Top16 şansı bitti ve Malaga büyük avantaj sağladı. Brose ve Zalgiris de, B grubunda CSKA ve PAO'nun ardından 3 ve 4. sıra için Malaga'nın rakibi ekipler. Brose Baskets, geçen hafta deplasmanda Unicaja'yı yenerek büyük avantaj kazanmıştı. Şimdi karşılarında yine doğrudan rakipleri olan Zalgiris'i ağırlayacaklar. İki ekipte de eksik yok. Zalgiris, DeJuan Collins'i tekrar renklerine bağladı ve daha güçlü bir durumda. Ancak geçen haftaki berbat performansları ve dağınık oyunlarıyla Brose deplasmanından galibiyet çıkarmaları çok zor görünüyor. Brose bu maçı zor da olsa kazanır.

Maccabi Electra-Anadolu Efes: Efes, Top16 biletini cebine koydu, şimdi sıra ilk iki içerisinde yer almakta. Geçen hafta, EA7 Milano karşısında alınan galibiyette büyük rolü olan Ersan, artık Efes'te değil, Kinsey hala sakat ve Batista'nın durumu da belirsiz. Maccabi'de ise, Nba'e dönen Farmar ve geçen sezonun yıldızı Pargo'nun yeri henüz tam anlamıyla dolmuş değil. Papaloukas'a çok süre vermeyen Koç Blatt, belki bu maçla birlikte kurt oyun kurucuya daha fazla şans tanır. Diğer skorerler Langford ve Big Sofo son derece formdalar. Batista oynamazsa, Efes'i kötü bir mağlubiyet bekliyor olabilir. Maccabi ağır favori.

Montepaschi Siena-Regal Barcelona: Sekiz maçını da kazanan Barcelona, altı maçını kazanan Siena deplasmanında. Neticede grubu 1 ve 2. sırada bitirmesi kesin olan iki takımın 'mesaj' maçı diye de nitelendirilebilir. Barcelona'da eksik bulunmazken, Siena'da Kaukenas ve Ksistof Lavrinovic uzun süre yoklar. Yıldız oyun kurucu Bo McCalebb'ın durumu da şüpheli. Eksiklerine rağmen, son derece düzenli ve akıllı bir oyun oynayan Siena, yine de bu maça asılacaktır. Barcelona da Erazem Lorbek ve Fran Vazquez ile pota altındaki etkisini kullanmak isteyecektir. Siena deplasmanı, Euroleague'in en bela deplasmanlarından biridir. Barcelona da burada bir sakatlık veya yıpranma yaşamak istemeyecek ve maçı tüm kapasitesiyle oynamayacaktır. Siena bu maçı, küçük bir farkla da olsa kazanacaktır kanımca.

0 yorum:

Yorum Gönder