18 Ocak 2012 Çarşamba

MASAL GERÇEKLE BİTTİ

Unics Kazan 76- 71 Fenerbahçe Ülker

Fenerbahçe Ülker Top 16'nın açılış maçında Kazan deplasmanındaydı.  İlk yarı sonunda Bogdanovic'İn sayıları ve Ömer Onan'ın savunması ile 17 sayılık bir fark yakaladı temsilcimiz ancak bu bir masaldı ve gerçekten uyanmak için ikinci yarının başlaması gerekiyordu.   Gerçek ritmini bulan Kazan ile birlikte geldi. Maç sonu fark beklenilen ölçüde olabilir ama maçın başından itibaren Fenerbahçe Ülker hep bir dağılmanın kenarındaydı.  El üstü üçlüklerle açılan fark ve Tv başında haklı çıkayım mantığındaki yorumcunun  etkisiyle Fenerbahçe Ülker iyi göründü. Gerçek ise farklıydı. Gist ve Jerrels bu seviyenin oyuncuları değil kesinlikle. Gist için basketbol smaç ve bloktan ibaret bir şov. Jerrels ise sayı atmakla bir şeyler başardığını sanan bir oyun kurucu.  İkisi de Fenerbahçe Ülker için kambur. Koç faktörü ile kendini kanıtlama derdine düşen Emir ise iyice dağıldı bu maçta.  Bogdanovic için düşüncem hala aynı.  Ülker döneminde Top 8 oynamış neredeyse her yıl Top 16 gören bir takım Fenerbahçe Ülker.  Bu standartta bir takımda maddi yatırım yapıyorsanız sayı yükünüzü çeken oyuncu savunma sorunları olan biri olamaz. Kaya Peker'deki önlenemez çöküş, Oğuz Savaş'ın saatli bomba gibi oynaması ve Vidmar'ın sahada kalma süresini iyice sınırlayan faul problemi..  Kaya Efes'den FB Ülker'e geçtiğinde gıptayla bakılıyordu bu rotasyona.. Bugünkü hali ise ortada..   Ortada büyük bir yetersizlik var, nerede bu yetersizlik bu sorgulanmalı. Büyük paralara kurulan takımın en iyi oyuncusu farklı bir bağla takıma bağlı Ömer Onan.  Diğer oyuncualr ise sakatlığı henüz atlatamayan Mirsad'ın kenarda didindiğinin yarısı kadar takıma katkı sağlamıyor.

Kazan cephesinde ise maçın önemli dönüş noktası 3. çeyrek oldu.  Bu çeyrekte sazı eline alan Samoylenko attığı 16 sayı ve verdiği paslarla dağılmaya meyilli FB Ülker savunmasını yıktı.  10 asist ve 16 sayı ile maçı noktaladı.


Aslında ilginç bir noktaya da temas edelim istatistik kağıdındaki.. İlk beşler bazında Unics'in sayısı  59, FB Ülker'in 28.



istatistikler

0 yorum:

Yorum Gönder