13 Ocak 2012 Cuma

BİLBAO SON NEFESTE

Bilbao'nun Euroleague  macerası nedeniyle oynadığı bu erteleme maçı ligde zor günler geçiren Bilbao için bir nefes oldu. Yeniden Euroleague'e gitmek isteyen Bask temsilcisi Play-off sınırının bir galibiyet uzağına yerleşti böylece. Ancak  yeniden benzer bir başarı istiyorlarsa daha üst sıraları hedeflemeliler ve bu mçataki gibi Play-off için yarışan rakipleri karşısında kazanmaları gerekiyor.

Maça geçmeden önce  üst sıralarda yer almayan iki takımın maçını bu derece dolu tribünler önünde oynanırken görmek  biraz kıskanma sebebi. Bizde haftasonalrı dahil liderlik için yarışan takımalr benzer tabloyu sergileyemiyor çünkü.


Maçın ilk çeyreğine  iki taraf da oldukça durgun başladı.  Zaragoza oyuncualrı Bilbao pot alatına yönelme konusunda sıkıntı yaşadılar ve zorlama şutlar attılar, yakaladıkları kolay basket fırsatlarını ise heba etmekten çekinmediler.  Bilbao ise Zaragoza pota altını steps yapmak için uygun alan olarak görmüştü byük ihtimalle.  Bu dakikalarda Bilbao adına Blums iki tane üçlük isabeti sağlayıp skoru 0-6 yapmıştı.  Cai'nin ilk sayıları ilk çeyreğin  bitimine 6:20 kala Wright'ın üçlüğü ile geldi. İlk çeyrekte ilk iki sayılık isabet geldiğinde çeyreğin yarısı bitmek üzereydi  ancak bu süre içinde uzun mesafeli üçlük isabeti şaşırtıcı idi.  Pasco'nun smaçla bitirdiği pozisyon maçta Cai adına en güzel ve düzenli hücumdu sanırım. Daha sonra benzer bir smaç pozisyonu yaratmak adına yapılan saçma top kayıpları ise  ilginçti. Küçük seriler yapan iki tkaım izledik çeyreğin sonuna kadar. Bilbao 4-5 sayı fark yakalıyordu, Zaragoza kapatıyordu.  13-17'den sonra yine Zaragoza benzer bir seri ile çeyreği 18-17 önde bitirmeyi başardı. 


İkinci çeyreğe Bilbao basit atışları kaçırarak başladı.  Bu dönemde Zaragoza daha düzenli görünen taraftı.  Ancak bu iyi görüntü skora yansımadı ve Vasileiadis'in peş peşe gelen ve ikincisi basket faul olan iki üçlüğü tekrar Bilbao'yu öne geçirdi. Bu basketlerin ardından yine bir Cai serisi vardı ve skor 30-27'ye geldi ve dört dakikalık bir sürenin ardından Bilbao basketi bulup farkı bire indirdi. Bu anlarda sayı sıkıntısı çeken takımını ayakta tutan Banic'ti ve onun son saniyelrde gelen basketi ile Bilbao ilk yarıyı 32-33 önde bitirdi.

Bilbao'nun Euroleague'de çok sık gördüğümüz hastalığına bu maçın ilk yarısında yeniden tanıklık etmek mümkündü. Pota altının iki tarafta da hakimi olan takım pota altı organizasyonlarından genelde boş dönüyordu ve skora bu üstünlük bir türlü yansımıyordu.


Üçüncü çeyreğe Bilbao ilk yarının tersine bir şekilde başladı. Pota altından basit atışlar isabet bulmaya başladı ve Cai iyice kontrolü kaybetti.  İlk beş dakikada ev sahibinin bulduğu sayı sadece 2(34-42). Üçüncü çeyrek Mumbru'nun ateşlemesi ile Bilbao adına fark sürekli açılıyordu.   Çeyrek sonuna 2:45 kala fark 13 sayı olmuştu, Vasileiadis'in üçlüğü ile(34-47). Bu atış sonrasında geçen 1 dakiakda faul atışları izledik ve skor 39-47 oldu. 14.4 saniye kala ise Carlos Cabezas'ın üçlüğü farkı beşe indirdi ki bu üçüncü çeyrekte Zaragoza'nn ikinci basketi idi.  Tabii ki çeyrekteki son söz hakkı Banic'e aitti ve o da bunu basketle bitirmeyi bildi. 42-49 üçüncü çeyreğin sonucu idi.

Son çeyreğe yine tutuk başladı takımlar.  İlk basket ikinci dakika dolarken Banic'in hızlı hücumu bitirişinden  geldi. Karşılıklı basketler ve kaçan şutlarla geçilen iki dakika sonunda  5:23 kala Cabezas'ın faul atışları ile Zaragoza öne geçip seyirci desteğini arkasına aldı(52-51). Bu süreçte Cabezas'ın  Bilbao pota altında uzunlarla oynayarak attığı basket izlenmeye değerdi. Son 3:56 kala Stefanson'un basketi ile fark üçe çıktı ve 10 saniye geçmeden Aaron Jackson üçlükle yanıt verdi.  Stefanson ise direnişe birkaç saniye sonra attığı basket ile karşılık verdi. Mumbru bir süredir süren suskunluğunu bozarak bu baskete yanıt verdiğinde son iki dakikaya girilmişti.  Son 35 saniyeye 58-58 eşitlikle girildi. 27 saniye kala alınan Bilbao molası sonrası  Aaron Jackson'un iki sayılık atışı isabet bulmadı ama ribaundu çeken Jackson takımını son 10 saniyeye önde soktu. Bu sırada İspanyol spikerin birkaç defa Basile'yi anması ise ilginçti.  Bizim takımlarımız arasında oynanan bir maçta önde olan takım için böyle bir kabus anını hatırlatmak rastlanılmayan bir şeydir. 6. 2 saniye kala faul yapılan Wright'ın kullandığı serbest atışlardan birini kaçırması ile skor 60-59 oldu ve Banic'in taktik faul yapma niyetindeki Cai oyncnularını atlatarak rahatlıkla bitirdiği son saniye hızlı hücumuyla maç 62-59 Bilbao üstünlüğü ile sona erdi.

Maçta dikkat çekici noktalardan biri hakem kararları idi. Euroleague'de sezonun ilk maçlarında uygulanan ve rahatsızlık veren  her temasa faul kuralı devredeydi ve oyunu özellikle Euroelague mücadelesi yapan Bilbao adına soğuttu. 

Maçın en skorer ismi Bilbao'dan Banic oldu. 17 sayı atan oyuncu  ayrıca 7 ribaund aldı. Ribaund konusunda ise Mumbru 10 ribaund ile maçın en çok ribaund çeken oyuncusu oldu, yaptığı 4 asist de önemliydi ki maçın en fazla asist yapan oyuncusu yine Bilbao'dan Jackson oldu beş asistle.

Zaragoza cephesinde ise Cabezas 13 sayı ile en skorer oyuncu ve 3 asistle en fazla asist yapan oyuncu oldu. Hettsheimeir ise  takımın en dikkat çekici oyuncusu idi. Bu performansını sürdürür ise gelecek yıl Euroleague'de görebiliriz.

Maçın istatistik tablosuna buradan bakılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder