17 Ocak 2012 Salı

TOP 16 İLK HAFTA TAHMİNLERİ

18 Ocak 2012 Çarşamba

Unics Kazan-Fenerbahçe Ülker: Özellikle transfer adına bas bas bağıran bir takımdı grubunun lider bitirse de Fenerbahçe Ülker. Ancak  skor tatmin etmiş olacka ki bir transfer hamlesi gelmedi.  Belki sakatların iyileşmesi ile daha farklı bir performans umuyorlardır. Ancak  güçlü bir "takım" görüntüsü veren Unics karşısında temsilcimizin daha fazlasına ihtiyacı var.  Şahsi görüşüm Unics'in kazanacağı yönünde.

Olympiacos-CSKA Moskova: Olympiacos ne kadar büyük bir isim olsa da ne kadar büyük bir koç tarafından yönetiliyor olsa da 10 sayı üzerinde bir fark yiyecektir evinde.  Özellikle Law ve Dorsey transferleri de henüz takıma yeni katılmışken ve Spanoulis bir son dakika değişikliği olmazsa oynayamayacakken  normal karşılanan skor 10 sayı üstü bir farkı göstermeli. 

düzeltme: Spanoulis Euroleague resmi sayfasıan göre bu maçta oynayacaktır. Üst seçeneği de mantıklı.

Montepaschi Siena- Bizkaia Bilbao: Bilbao'da Mumbru çok formda ancak onların da oyun işleyişi yönünde sorunları var.. Bu sorunlarla birlikte gitmenin en tehlikeli olduğu deplasmanlardan birine çıkacaklar.  İddaa bu maç için ilk yarı 4.5 maç sonu 8.5 handikap vermiş. Siena bu handikapları geçecektir.  Ayrıca toplam sayı da alt seçeneği de bir kenarda durmalı.


19 Ocak 2012 Perşembe

Zalgiris-Maccabi Electra:  Maccabi'de ciddi anlamda oyun kurucu sıkıntısı yaşanıyordu. Son iki Adriyatik Ligi karşılaşmalarına bakınca bu konuyu aştıkları yolunda izlenimler var. Sezon başında takıma gelen ve yeterli süreyi alamayan Papaloukas daha uzun süreler almaya başlamış ve istatistik  kağıdında isminin karşısında top kaybı yerine sayı ve asist bölgeleri dolmuş. Spirou'dan transfer edilen Mallet ise Cibona Zagreb karşısında 31 dakika sahada kalmış.   Bence bu istatiki varsayımları Maccabi maça yansıtırsa 10 sayıyı aşmayacağını düşündüğüm bir farkla galip gelecektir.  6-7 sayılık bir fark bekliyorum.

Anadolu Efes-Galatasaray: TBL'nin 5.haftasında oynanan maçta Anadolu Efes deplasmanda Galatasaray'ı 69-61 yenmişti. Takımlara bakıldığında Galatasaray daha disiplinli bir takımken Efes'in yıldız gücü daha fazla.  İddaa maç sonu için 8.5 handikap vermiş Galatasaray lehine. Efes kazansa dahi bu farkı yakalayacağını sanmamakla birlikte Efes'i bu dengesizlikleri ile  iddaa kuponlarına koymamayı tercih ederim.

Unicaja Malaga-Real Madrid: ACB'de 7.haftada aynı sahada karşılaşan iki takımın mücadelesi 80-96 bitmiş. Real Madrid'in o dönemki kadrosunda Rudy Fernandez ile Ibaka vardı ayrıca belirtmek gerekir sanırım.  Ancak Real Madrid bu iki ismin eksikliğinde de henüz taşları yerine oturtamamış Unicaja'yı yenebilecek güçte. İddaa'nın verdiği 4.5 handikap aşılır.

Emporio Milano-Panathinaikos: Milano lehine maç sonu için verilen 3.5 handikap rahat aşılabilecek bir sayı farkı. Özellikle Milano'nun oyunu ağırlaştırabilen takımlar karşısında yaşadığı sıkıntı göz önüne alınınca daha da anlamlı oluyor.  Alt seçeneğini de düşünmek gerekir. Obradovic Milano'nun 70'i geçmesine izin vermeyecektir.

Barcelona-Bennet Cantu: Barcelona'nın kazanacağı yönünde bir şüphe yok ama Cantu için verilen 15.5 handikap  biraz fazla. İlk yarı 1 ikinci yarı 2 oynanabilir. Üst seçeneği daha mantıklı olabilir, Navarro'nun eksikliğini de göz ardı etmemek gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder