6 Aralık 2011 Salı

EUROLEAGUE'DE 8. HAFTA ÖNCESİ

          Euroleague'de 8. hafta başlıyor. Temsilcilerimizin üçü de gruplarında hala Top16 şanslarını sürdürümekte ve bu hafta birbirinden zor maçlara çıkıyorlar. Dilerseniz Euroleague'in 8. haftasında oynanacak maçları kısa kısa değerlendirelim ve tahminlerimizi sizlere sunalım:

           CSKA Moskova - KK Zagreb: CSKA'da koç Kazlauskas'ın sıkıntısı Kirilenko'nun sakatlığıyla sınırlı kalmadı. Belinde sorun yaşayan Litvanyalı pivot Darijus Lavrinovic de bir süre takımını yalnız bırakacak. Ancak iddiasız rakipleri KK Zagreb'de sakatlıklar daha da can sıkıcı. Mulaömerovic, Kasun ve Saric, Moskova kafilesinde yer almadı ve yeni transferleri TJ Ford da Nba'e döndü. Kaliteli ve derin kadrosuyla CSKA bu maçı rahat kazanır. 

            Zalgiris Kaunas - Panathinaikos: Zalgiris'de Ty Lawson takımdan ayrıldı ve diğer Amerikalı DeJuan Collins'in de forma giymesi beklenmiyor. PAO'da ise Perperoglou ve Tsartsaris oynamayacak ve Aleks Maric de sakatlığı yüzünden fazla süre alamayacak gibi görünüyor. Eksiklere rağmen Zalgiris ve PAO, sahaya tatmin edici beşlerle çıkacaklar. Javtokas&Batiste kapışmasının çok keyifli geçeceğini düşündüğüm, sert ve zor bir maç olacak. Panathinaikos, sanıldığı kadar kolay kazanamayabilir. 

           Anadolu Efes - EA7 Milano: Anadolu Efes açısından son derece kritik bu karşılaşmaya konuk Armani Milano eksiksiz çıkacak. Geçen hafta oynanan Real Madrid maçında hafif şekilde sakatlanan Malik Hairston ve Boroussis, bu maçta forma giyebilecekler. Ancak EA7 Milano da Nba'e dönen Danilo Gallinari'den yoksun mücadelesini sürdürecek bundan sonra. Efes'te ise yine Nba'e dönen Ersan ve sakatlığı süren Tarence Kinsey bu maçta forma giyemeyecekler. İki takımın benzer özellikleri çok. Kadrolar iyi ancak belli bir disiplin ve takım olma olgusu henüz mevcut değil. Tek başına maç alacak oyuncular, açıkçası EA7 Milano'da daha fazla. Efes'te Kerem Tunçeri'nin alternatifsizliği sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Kısaların neticeyi belirleyeceği, yüksek skorlu bir maç olabilir. Efes'e favori demek çok zor, bence EA7 galibiyete daha yakın.

           Bizkaia Bilbao - Bennet Cantu: Belki de haftanın en ''Euroleague'' maçı. İki inatçı, sert ve gösterişsiz takımın kapışması olarak geçeceğinden şüphem yok. Bilbao'da eksik bulunmazken, Cantu'da ise Shermadini ve Micov takıma dönüş yaptı. Geçen hafta berbat bir performans sergileyen eski Daçkalı Leunen'in bu hafta D'Or Fischer ve kurt Hırvat Banic karşısında işi yine zor. İçeriden oynanan, bol faullü ve serbest atışlı bir maç olacağını düşünüyorum. Bilbao'nun uzunları her halükarda Cantu uzunlarına üstünlük sağlayacaktır. Zor da olsa Bizkaia Bilbao kazanır diyorum.

            Asecco Prokom - Union Olimpija: D Grubu'nda hiç galibiyeti olmayan Prokom, tek galibiyetini kendilerinden alan Olimpija'yı ağırlayacak. İki iddiasız takımın maçında Prokom'un eksiği bulunmazken, Union Olimpija'da Ratko Varda, Danny Green ve Ben Woodside talımdan ayrıldı. Yine Olimpija'nın şutörlerinden Muric de sakatlığı nedeniyle Polonya kafilesinde yer almadı. Formalite mücadelesini bu kez ev sahibi kazanacaktır çünkü Olimpija^nın kaybettiği oyuncular, gerçekten takımın önemli isimleridir. 

            SLUC Nancy - Fenerbahçe Ülker: İki takım içi de çok kritik bir maç. Nancy'nin grubun zirvesine tutunması için mutlak galibiyete ihtiyacı var. Fenerbahçe kazanırsa, Top16 hemen hemen garantilenecek ve ilk iki adına büyük moral kazanılacak. Nancy'de, bildiğiniz gibi takımın en büyük yıldızı Nicolas Batum artık yok. Batum dışında herhangi bir eksiği olmayan Nancy karşısında Fenerbahçe Ülker, Oklahoma City Thunder'a dönen Thabo Sefolosha ve sakatlıkları henüz geçmeyen Marko Tomas ve Mirsad yok. Nancy'nin evinde oynadığı tüm maçları kazandığını hatırlarsak, bu maçın da kesinlikle çok zor geçeceğinden emin olabiliriz. Batum'un ayrılması, SLUC Nancy'deki takım olgusunu ön plana çıkarabilir diye düşünüyorum. Skor potansiyeli olan Akingbala, Shuler, Moerman gibi oyuncular, Fenerbahçe Ülker'in başına iş açabilir. Hafta sonu Erdemir karşısında silkelenme sinyalleri veren takım savunması, bu maçta Fenerbahçe'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey. Oğuz Savaş ve Vidmar'ın (nispeten) formda olmaları, içeriden oynamayı seven Nancy'nin işini zorlaştıracaktır. Disiplinli oynarsa Fenerbahçe'nin kazanacağı bir maç olacaktır. Düşük skorlu ve az üçlük denemesine sahne olan bir maç izleyebiliriz. Favorim kıl payı da olsa, Fenerbahçe Ülker.






0 yorum:

Yorum Gönder