18 Aralık 2011 Pazar

BAĞLILIĞIN HİSSEDİLDİĞİ MEKANLAR-2

FERNANDO BUESA ARENA

Serkan Erdoğan ile başlayan  ACB'deki küçük çaplı Türk akımının en önemli noktasıydı Tau Ceramica ya da orjinal adıyla Saski Baskonia.  Serkan Erdoğan, Kaya Peker ve Ender Arslan... Valencia forması giyen Ermal Kuqo, Real Madrid'de iki sezon geçiren  Kerem Tunçeri ve Barça formasını terleten Ersan İlyasova.

Fernando Buesa Arena Kaya Peker ve  Ender için  büyük anlara sahne olmadı ancak Serkan Erdoğan'ın efsaneler arasına girdiği bir salondu.



Salon 2000 yılında ETA tarafından öldürülen  siyasetçi Fernando Buesa'nın adını almıştı. Daha öncesinde Pabellon Araba ismi ile anılıyormuş. Artık Fernando Buesa yerine Bask kökenli besteci Sebasitan Iradier'in soyadı olan İradier kullanılacak.



Sebastian Iradier La Paloma bestesi ile tanınıyor. 1800lü yıllarda yaşamış.


Bu isim değişikliği ile birlikte salonun kapasitesi de 10.000 den 15.000'e çıkacak 2012 yılının ortalarında.

1991 yılında açılan salon 5.200 koltuk kapasitesindeymiş.  1996 yılında Saporta  Kupası finali ile 2010 yılında Avrupa Basketbolunun organizasyon düyinde ikinci sırada bulunan Eurocup Finallerine ev sahipliği yapmıştır.1996'da Saporta Kupası'nın galibi Saski Baskonia olması ise ilginç bir detaydır.

Salondaki reklam için hazırlanmış zeplin modeli yanlış bilmiyorsam ilk olma özelliği taşıyor.  Sonraki yıllarda başka salonlarda da görülmeye başlandı bu reklam yolu.

Salon seyircisinden bahsedersek.. Holigan değildirler ancak hakem kararlarını etkilerler.. Anlık reaksiyonları çok etkilidir.  Pau Ortez'den aşina olduğumuz ritimleri sıklıkla duyarız.

Aşağıdaki videoda Caja Laboral'in bu sezon sahasında oynadığı 3. Euroleague maçı olan Olympiacos maçının tamamını izleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder