1 Aralık 2011 Perşembe

EFES PİLSEN TİPİ MAĞLUBİYET

Unics Kazan  72 - 61 GALATASARAY


Oktay Mahmudi'nin Efes Pilsen günlerini hatırlayanlar için tanıdık bir maç oldu. Savunma yaparken fazla efor harcayan ve karşılığını hücumda alamayan bir takım, savunma biraz gevşeyince rakibin rahatça üzerine geldiği bir takım ve oyuncu potansiyellerini doğru kullanamayan bir koç izlenimi.

Gordon nefes nefese Oktay Mahmudi'nin gözünün içine bakmadan önce Gordon'u çıkarmak Oktay hocanın aklının ucundan geçmiyordu herhalde.  Şahsi fikrimce Gordon'dan daha iyi hücum organizasyonu yapan ve savunmada daha etkili olan Tutku Açık ilk üçlük kaçırışında kenara gelirken Gordon tüm hücum arızalarına rağmen sahada kalmaya devam etti. Ender Arslan'ın tüm saçmalamalarına rağmen 20 dakika süre almasına girmek dahi istemiyorum.  Songaila gibi önemli bir oyuncu faul problemine girmemiş olmasına rağmen kenarda unutulmuş. "Baktığınız zaman" 3 şut denemesinden 2si isabetli olmuş. Furkan'ın sakatlık nedeniyle az süre aldığı böylesi bir maçta bu yetenekten faydalanılmayacak da ne zaman faydalınacak acaba.

Oktay Mahmudi tabiiki Galatasaray'ı bu noktaya getiren koç, çok da iyi olmayan bir kadro ile mücadele ediyor.. Başarılı bir koç olduğunu söyleyebiliriz ama nedense kronik sorunlarıyla seviyeyi bir türlü atlayamayan bir koç izlenimi veriyor.

Maçın istatistiki noktası:8/22 üç sayı isabeti.  Farklı mağlubiyetin en önemli nedeni.
Maçın kahramanı: Henry Domercant. Üzerindeki yoğun savunmay arağmen  önemli noktalarda kaydettiği 13 sayı ile Galatasaray'ın geri dönüşünü engelledi.
Maçın hayal kırıklığı:  Ender Arslan kronik bir vaka olduğu için onu es geçerek toplamda 22 sayı atan Galatasaray pota altı rotasyonunu seçiyorum. Shumpert'in  attığı 9 sayı buna dahil değil.  Bütün sayılarını 3 sayı gerisinden atması ve 5 kısa mesafe şutu kaçırması gerçekten kötü bir istatistik. 22 sayının 9'u faul çizgisinden bunu da ekleyelim.


Maçın sonuna dönersek Galatasay artık 4.lük için Union Olimpija ile çekişecek. İlk günden itibaren bu gruptan Galatasaray'ın rahat çıkacağını düşünüyordum, dördüncülüğü Olimpija'ya kaptırırlarsa gerçekten büyük olmasa bile orta çapta bir mucize olur.

0 yorum:

Yorum Gönder