12 Haziran 2013 Çarşamba

VALENCİA, BİLBAO VE LABORAL'DE HAREKETLİ GÜNLER

Bu sezonu   umdukları yerde bitiremeyen 2 takımla  şanssızlıklarla boğuşan  Bilbao  transfer döneminin ilk günlerindeki en hareketli kulüpler.

Valencia'dan başlarsak... Eurocup yarı finalinde şampiyon Kuban'a elenen takım Copa Del Rey de Baloncesto yani  Kral Kupası'nda da finalde şampiyon Barcelona'ya yenildi.   Normal sezonu 4. sırada bitiren takım play off çeyrek finalinde büyük bir sürpriz yaparak ilk maçta 38 sayı farkla yendiği  CAİ Zaragoza takımına 2-1 ile geçildi ve elendi.  Gelecek yılın hazırlıklarına  hemen başlayan kulüp  gözde oyuncuları ve takımın en önemli artısını oluşturan Dubljevic-Doellman ikilisiyle   sözleşme uzattı. Dubljevic Efes'in de gündemindeydi medyaya göre. Ayrıca  takımın önemli isimlerinden ve bu ay sözleşmesi bitecek olan  oyun kurucu Markovic ile  sözleşme uzatma konusunda görüşüyor. Kendisinden daha düşük ücrete imza atmasını istediklerini düşünürsek ve Markovic'in de rahatlıkla Euroleague takımlarına gidebileceğini düşünürsek   Valencia'nın fedakarlık yapması gerekiyor. Yeni transfer olarak şu ana kadar takıma katılan tek isim  Pablo Aguilar oldu. Aguilar geçtiğimiz yıl CAİ Zaragoza forması giymişti. 4 ve 5 numara oynayabiliyor, 3 sayı çizgisinin gerisinden de yüzde 35 ile şut atıyor.

Bilbao  da yeni döneme değişikliklerle girdi.  Eurocup'ı finalde kaybeden takım, çeyrek finalde Barcelona'ya sakatlık problemleri ile boğuştuğu seride 2-1 kaybetti.  Bu seri Katsikaris'in  Bilbao başındaki son maçları oldu. Rusya Milli takımının başına geçen koçun yerine yardımcısı Rafael Pueyo geçti. Takımın geçtiğimiz yıldan beri süregelen maddi sıkıntıları var. Ve yeni yapılanma nasıl olacak sorusu hala ortada duruyor.  Ancak takım düşük maliyetli oyuncularla kadrosunu takviye etmeye başladı. İlk transferler  son iki yılını Kızılyıldız'da geçiren Andreja Milutinovic(3 numara) ve Letonya'nın VEF Riga takımından transfer edilen Letonyalı oyun kurucu Dairis Bertans. Önümüzdeki günlerde daha hareketli günler bekleyebilir Bilbao'yu.

Herkesin tanıdığı adıyla Tau Ceramica, eski adıyla Caja Laboral, yeni adıyla Laboral Kutxa ve orjinal adıyla  Saski Baskonia da hareketli günler geçiriyor. ACB Play off çeyrek finalinde elenen takım koç Zan Tabak ile yollarını ayırdı.  Teklif gelmesi halinde Lampe, Nemanja Bjelica da ayrılacaklar. Omar Cook gelecek yıl kadroda düşünülmüyor.  Bu kadar ayrılığın ardından   takımın önemli oyuncularından Nocioni'nin  Arjantin'e dönmeden önce bir yıl daha Vitoria'da devam edeceğini belirtelim.

Önümüzdeki günlerde Joan Plaza önderliğinde Unicaja'nın da hareketli günler geçirebileceğini de eklemek lazım.

0 yorum:

Yorum Gönder