15 Haziran 2013 Cumartesi

LABORAL'İN KÖTÜ KUMARI: SERGİO SCARİOLO

Laboral Kutxa  önümüzdeki iki sezon için koçluğa Sergio Scariolo'yu getirdi.  Scariolo'nun geçmişinde 2 İspanya Ligi şampiyonluğu, bir adet İtalya Ligi şampiyonluğu mevcut. İspanya Milli Takımıyla da 2 adet  Avrupa Şampiyonluğu mevcut.

Scariolo 'nun 2006 sonrası kazandığı başarılarda İspanya milli takımı yazıyor ve o yazıların da haliyle pek bir anlamı olmuyor... Sonuçta bahsettiğimiz takım İspanya. Ve o İspanya'yı izleyenler için o takımın en kötü parçası koçuydu.

BC Khimki takımının sunduğu bütçe ve transferlere rağmen top 16 turu göremedi Euroleague'de.  Zaten bunun üzerine kovuldu.

Milano yeni yapılanmasında  önüne parayı serdi deyim yerindeyse. Ancak  iki yıl başarısızlık içinde geçti. En fazla para harcayan kulüplerden biri olmalarına rağmen bir kez  Top 16 turu görebildiler.  İtalya liginde de  durumları hiç iç açıcı değildi. Oynattığı basketbol ise  tam bir kaostu. Düzen  adına hiçbir şey yoktu, sadece oyuncu yeteneklerine kalmış bir şeydi.

Ancak Scariolo şanslı bir adam. Sonuçta iki sezon  Milano'nun başında kovulmadan kalabilmiş bir adam.

Üzüntü veren şey ise Laboral'in 15 bin  kişilik salonunda gelecek yıl   hakim olacak hüznün  düşüncesi.  Yazık olacak o kadroya.

0 yorum:

Yorum Gönder