15 Haziran 2013 Cumartesi

BU SEFER 72 SAYI YETMEDİ

BARCELONA REGAL 72- 84 REAL MADRİD  

REAL MADRİD 2-1 BARCELONA REGAL


ACB final serisinde dün akşam yine heyecanlı bir maç izledik. Üç çeyrek boyunca  başabaş süren mücadele  son çeyrekte Real Madrid'i gösterse de son 1:30'a kadar  ortada giden bir maç izledik.

İlk çeyrekten itibaren dersine iyi çalışmış bir Real Madrid izledik.  Dış oyuncularına  yapılan savunma nedeniyle skor sorunu yaşadığını gören Laso bu maça Begic'in pota altı etkinliği ile başladı. Bu etkinlik Barcelona pota altına faul problemi olarak yansıdı ilk çeyrekte.  Faul problemi karşısında  hızlı davranan Pascual Lorbek ve Mavrokefalidis  hamleleri ile  faul problemini Real Madrid cephesine taşıdı. Ancak Pascual'in hesap etmediği,  faul problemi ile kenara gelen Mirotic'in yerine oyuna dahil olan Reyes'ti.

Reyes oyuna girmeden önce denge Barcelona lehine değişse de Reyes'in baskın oyunu   Barcelona'ya faul probleminin artışı ve Real Madrid'e ise kısa oyuncuların  birebir savunma ile  yıpratıldığı anlarda  skor olarak dezavantajlı duruma düşmeme olarak yansıdı. Barcelona Lorbek ve Todorovic hamlelerini denese de  Reyes'in iki tarafta da  oynadığı oyunu  geçemedi.  Bir ara ekranlara yansıyan  pota altı sayı  istatistiğinde Barcleona'nın yanında 16, Real Madrid'in  yanında 32 yazması da bunun bir göstergesiydi.  Barcelona cephesinde Wallace ve  Navarro sorumluluk alma gayretindeydiler. Zaman zaman bu isimlere Jasikevicius ve Oleson da katıldı.  Jasikevicius'un   sayı atsa da  üzerindeki baskı nedeniyle hatalı kararlar vermesi  Barcelona'nın istediği  oyun kurucu desteğini almasını  engelledi.  Sayı atmaktan ziyade  savunma yapmaya şartlanmış Madrid kısaları karşısında Navarro'nun   ilk çeyreğin ikinci yarısından  itibaren 2 çeyrek boyunca  suskun kalması ve   zorlama tercihlerde bulunması da  Barcelona'yı galibiyetten uzaklaştıran etkenlerdi.

Geçtiğimiz maç için  eleştirdiğim Laso ise bu maça nispeten iyi hazırlanmıştı.  Barcelona karşısında avantaj yakalamak için pota altı rotasyonuna darbe vurmak gerektiği çözmüştü.. 3 numaraların savunması karşısında   etkinliği azalan Rudy Fernandes, Jaycee Carroll ve  Sergio Llull üçlüsünü daha  fazla savunma tarafında tutup hücum tıkandığında  Tremmell Darden  hamlesini gecikmeden  yaptı.  Darden ise  maçın başında ve sonunda kısıtlı süreler almasına rağmen  kritik anlarda yaptığı skor ve ribaunt katkısı ile  beklenen karşılığı verdi.

Bu maçta serinin üç kayıp isminden biri olan Nikola Mirotic de  ortaya çıktı.  Yaşadığı faul problemi nedeniyle uzun süre kenarda oturan oyuncu son anlarda şutörlüğünü öne çıkardı ve takımının 12 sayı farkla maçı kazanmasını sağladı.

Maçın yıldızı: Felipe Reyes  tartışmasız maçın yıldızıydı.  İki pota altında da  hükümdarlığını ilan etti.  Maçı 20 sayı ile bitirse de istatistik hanesine bakıldığında yüksek yüzdeleri göze çarpsa da  benim için maçın yıldızı olmasındaki en büyük etkenlerden biri aldırdığı 7 fauldür. O 7 faul Madrid hücumlarının kolaylaşmasındaki en büyük faktör oldu maçın sonlarında.

Faul sayılarına değinmişken  Real Madrid oyuncuları 24 tane  faul aldırmış. Bu faullerin 12'sinde  Reyes ve Begic'in imzası var.

Maçın hayal kırıklığı:  Huertas bu konuda sanırım ilk sıraya yazılacak isim olur. Gittkçe azalan süresi  7 dakikanın da altına düştü.  Sada ve Jasikevicius'un ardından üçüncü sıradaydı rotasyonda.

Maçın sürprizi: Takımı skor sorunu yaşadığında oyuna girip  takımını rahatlatan Darden benim için sürprizdi. Bu yılın finallerdeki kayıp ismi Nikola Mirotic de sürpriz sayılabilecek bir katkı verdi bu maçta.

Ve ilginç bir istatistik de skor konusunda yaşandı. Barcelona  serisnin 3 maçında da 72 sayı attı.

İstatistiklere buradan ulaşmak mümkün.

0 yorum:

Yorum Gönder