13 Kasım 2011 Pazar

VAZİYET KÖTÜ SKOR İYİ

BIZKAIA BILBAO  70-73 FENERBAHÇE ÜLKER

Fenerbahçe gayet zor bir deplasmandan galibiyetle döndü ve 2. galibiyetini elde etti.  Oynanan oyun açısından bakarsak çok kötü iki takımı izledik. Bilbao'da bir durgunluk vardı, ilk oynadığı Olympiacos maçındaki Bilbao'dan eser yoktu.  İyi ki de yoktu aslında, yoksa FB Ülker için çok zor bir gece olurdu. Bir takım düşünün; o takımın  pivotu yani pota altı hücum silahı  üç sayı çizgisinin ardından 3 atış kullanırken  pota altından 4 atış kullanma zevkini yaşamış.  James Gist ve  Jerrels 25 sayıya imza attılar ama takımı geçen yıldan iki kademe aşağıya çektikleri görünen bir şey..  Bu maçın kahramanları oyunun son  dakikalarında  yaptığı savunma ve hücum organizasyonunda  takıma abilik yapması ile Ömer Onan'dı.Emir Preldzic hücumu hızlandırma  hamlesiyle Fenerbahçe Ülker'in  başı kesilmiş tavuk misali hücumlarına bir anlam kazandırdı. Aaron Jackson da desteklemedi desek FB Ülker'i yalan söylemiş oluruz.

Bogdanovic artık sayı atmaya başladı ama bireysel bir oyuncu, sistem ortaya konulur ve sisteme adapte olmazsa FB Ülker benchini şenlendirir bolca. Görüntü hiç de iç açıcı değil, bakalım Spahija'nın müdahalesi nasıl olacak??



İstatistik tablosuna Euroleague maç sayfasından bakılabilir.

Bilbao için söylenecek çok şey var ama  kendileri örnek olarak uyguladıkları Caja Laboral  modeline oyun kurucular açısından uygun değiller gibi. Saski Baskonia oyun kurucuları  sırası geldiğinde iyi üçlük isabeti sağlarlarken, Bilbao'nun oyun kurucuları sürekli pota altını düşünüp rakip savunmaların rahatlamasını ve kapanmasını sağlıyor. İsim olarak iyi olmaları sonucu değiştirmiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder