12 Kasım 2011 Cumartesi

FURKAN SAHNEDE

 UNION OLIMPIJA  70- 79  GALATASARAY


Galatasaray  Slovenya deplasmanından önemli bir galibiyetle dönerken  yine ecel terleri döktü.  Öncelikle maç istatistiklerinden bazılarını cımbızlayıp yorumlamak lazım...

Furkan Aldemir: 24 dakika 40 saniye, 18 sayı(7/9 iki sayı, 4/7 serbest atış), 11 ribaund(4 ofansif)

Bir süre boyunca Ratko Varda'dan aldığı dirsek darbesi ile soyunma odasında  tedavi gördüğünü düşünürsek nasıl bir maç çıkardığını daha net algılayabiliriz.  Daha önce Furkan'ın daha fazla oynaması gerektiğinden bahsetmiştim, 20 dakikanın üzerinde süre alıp şut kullanma hakkı da kazanınca  neler yapabildiğini gördük.

Jaka Lakovic:  27 dakika 2 saniye, 2 sayı(1/1 iki sayı, 0/1 üç sayı), 5 asist, 4 top kaybı

İstatistiki olarak Lakovic'den beklenenden çok uzak bir performans. Ancak bu sadece televizyonda maçı yorumlayan kişi  ve ve onun gibiler için böyle. Lakovic çok mu iyi oynadı? İyi bile sayılmazdı ama bugüne kadar oynadığı takımlarda  tek önlem alınan oyuncu olmamıştı. Bugün ise Lakovic'e önlem alıp Galatasaray'ı bitirmek mümkün.  Furkan  geçmiş maçlarda olduğu gibi 13-14 dakika oynasaydı yine bir mağlubiyete yelken açardı Galatasaray.  Üç sayı yüzdesi çok kötü olmayan Ender Arslan ve  takımın gizli kahramanlarından Tutku Açık şut paylaşımında daha fazla yer almalı. Yoksa Lakovic'i savunan tüm takımlar Galatasaray'ı rahat yener.

Ratko Varda: 17 dakika 36 saniye, 14 sayı(7/8 iki sayı, 0/2 serbest atış), 2 ribaund, 3 top kaybı ve 5 faul

Ratko Varda oyunda kalabildiği kısa süre içinde yaşlanmasına rağmen psikolojik sorunları harici ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gösterdi aslında..  Zaten psikopat bir tipi var, sahada da psikopatlaşıyor.  Beşiktaş'ın oynadığı final serisinde takımdan kovulma nedeni oyundan çıktıktan sonra formasını yere vurmasıydı ki harika bir final serisi geçiriyordu, bu maçta da hücumda takımı bir tık ileri götürsün diye oyuna girdi ama  anında basit bir faul yapıp beşledi.  Galatasaray daha önemli oyuncularla karşı karşıya gelecek, onların sinirleri Varda kadar çığrından çıkmış değil..

Daha detaylı istatiki inceleme euroleague'deki maç sayfasından yapılabilir, biraz da gölgede kalanlara bakmak lazım..

Oktay Mahmudi sürekli kendini yeniliyor ancak Efes Pilsen günlerinden gelen ve  Efes Pilsen kökenli her antrenörde olan kronik hatayı tekrarlamaktan vazgeçmiyor. Şutu şutör atar, siz x-y-z savunma adamısınız son saniyede top elinize gelmedikçe şut atmayın mantığında kendisinin de takıntısı devam ediyor.  Tutku Açık maçın gölgede kalan kurtarıcısı. İstatistik kağıdında karşısında neredeyse büyük bir boşluk var ama basketbol sadece istatistik değil ve Tutku  son dakikalarda  girilecek kaosun uzağında takımı tutan kişiydi.  Lakovic'in üçlük atması lazım demekten başka bir şey yapmayan yorumcumuz görmedi ama Tutku Galatasaray'ı  belki de Top 16'ya taşıdı.

Galatasaray önümüzdeki hafta Barcelona'yı ağırlayacak. Takım için iyi bir tecrübe olacaktır, skorsal açıdan bakmamak lazım,  en iyimser hal ile fark 10-15 arası olur. Bu maçın ardından gelen iki maç Top 16 için hayati değerde. Oktay Mahmudi bazı oyuncuları takımın çarkları haline getirmek için Barcelona maçını kullanabilir..

0 yorum:

Yorum Gönder