28 Ekim 2011 Cuma

DOMERCANT'IN İNTİKAMI:GALATASARAY -UNICS KAZAN

Uzun cümleler kurmak bu maçtan çıkarım yapmak için gereksiz bir hamle olacaktır.  Oktay Mahmudi iyi bir koç ama kronikleşmiş sıkıntıları var. Jaka Lakovic'e muhtaş olması da bunlardan biri. Efes Pilsen'i yönetirken de benzer hataları yapıp takımı birkaç oyuncunun üstüne yıkmıştı.  Tutku Açık bu maçta  sanki olmaması gerken bir yerdeymiş gibiydi. Hiç umudu yokken birden sahaya sürülmüş ve eline teslim edilen de basketbol topu değil bombaydı sanki. Sadece 10 dakika sahada kaldı Tutku.  Maç 12 sayı fark ile seyrederken bile göze batan bir durumdu Jaka Lakotirdi ama aynı hataları devam ediyor. Kendisi için keşke şimdiki Efes'in başında olsaydı deniliyor ama bu kadroyu yönetemeyeceğini anlamak çok zor değil. vic'e bağlı kalma durumu. Maçı yorumlayan İhsan Bayülken de bizlere sahadaki zihniyetin gerçek yüzünü aktarıyordu.  O top kullanmalı bu top kullanmalı diye bir şey olur mu?  İşte o zihniyet yüzünden Tutku gerekli süreyi alamıyor, Furkan Aldemir faul problemi yaşamadığı halde 16  dakika sahada kalıp tek atış denemesi yapıyor. Pek çok yorumcunun yorumu Galatasaray maç sonlarını getiremiyor şeklinde olacaktır ama Galatasaray hücumda tek ele bağlı kaldığı sürece  istediği kadar maç oynasın yine maçın sonunu getiremeyecektir Euroleague'de. Savrasenko Kazan pota altında en önemli isim, beş faul alıp kenara geliyor ama uzunlar yerine tercih dış oyuncular oluyor.  Oktay Mahmudi kendini çok geliştirse de eski yanlışlarından çoğunu tekrarlamakta ısrar ediyor.

Montepaschi Siena deplasmanına gidecek Galatasaray ki bence  ilk gerçek sınavlarına çıkacaklar.  Sonucu oldukça üzücü olabilir.

Ayrıca grupta Galatasaray ile aynı koltuk için yarışan Unics Kazan yine Türkiye'den galibiyetle dönüyor.

Domercant'ın son saniyelerde attığı iki basket için de bir şey söylemek lazım. Belki fark edilmemiştir ama Domercant bir serbest atış sonrası parmağını  yukarıda Allah var der gibi yukarı doğrulttu.  Efes Pilsen'de oynadığı dönemde Willie Solomon'un zorda kaldığı yerde topu atacak adam modundaydı kendisi. Belki de Oktay Mahmudi'nin kendisini kariyer açısından engellediğini düşünüyor, kim bilir....

64-68

0 yorum:

Yorum Gönder