25 Ekim 2011 Salı

İKİNCİ HAFTAYA NOSTRADAMUSSAL YAKLAŞIM

Unicaja-Zalgiris:  Zalgiris 15 bin seyircisinin önünde aldığı ağır CSKA yenilgisi (13 sayı fark böyle nitlendirildi, 15 bin seyircinin yaşadığı hayal kırıklığı olsa gerek)sonrası göreve geçici olarak sportif direktörü  Vitoldas Masalskis'i getirdi. Unicaja ilk maçında 21 fark yemişti Pana deplasmanında ve bu maç onlar için önemli..  Futbol olsa gazla bir şeyler olur derdim ama Euroleague seviyesinde gaz pek işlemez, +10 bir Unicaja galibiyeti.

CSKA Moskova-Brose Basket: İlk maçında ilk beşi ile korku salan CSKA yine ilk maçında 31 sayı farkla galip gelen Brose'yi +10 sayıyla geçecektir.

KK Zagreb-Panathinaikos: İlk maçında 31 sayı fark yiyen ve bunu zayıf bir takım olan Brose'den yiyen KK Zagreb 15-20 sayı arası bir farkla mağlup olacaktır. Pana işi ciddiye alırsa daha farklı olabilir. 38 yaşına merdiven dayamış Mulaomerovic'in 15 dakika gibi bir süre alması da ilginç bu takımda.

Anadolu Efes-Belgacom Spirou: Türk takımları hakkında yorum yapmaktan hoşlanmıyorum  iş tahmin olunca ama Efes'ten en az 15 fark bekliyorum.

Caja Laboral-Bennet Cantu: Geçtiğimiz hafta evinde 11 sayı farkla Nancy'i yenen Cantu en az 8 sayı fark ile ilk yenilgisini yaşayacaktır. Zor bir deplasmanda  geçen yıla göre gücünü kaybetmiş olsa da iyi bir takımla oynayacaklar.. Galibiyet almaları çok zor.

Galatasaray Medikal Park-Unics Kazan: Kazan takımı daha önce çok fazla karşımıza çıktı alt lig maçlarında. Genelde takımlarımızın mağlubiyetlerle dolu bir seyir defteri var geçmişlerinde. Zor maç.

Montepaschi Siena-Union Olimpija: Siena rahat kazanır. Rehavete düşmezlerse 20 sayı farkı rahat elde ederler. Ama yoğun maç trafiğinde genç oyuncuları deneyebilecekleri ender maçlardanb iri olduğunu unutmamak gerekir.

Olympiacos-Fenerbahçe Ülker:Olympiacos'un durumunda Pana olsaydı yine Pana'yı bir adım önde tutardım, seyircisinden dolayı. Ancak Olympiacos seyircisi çok ateşli bir seyirci değil. İki takım da olumu sinyaller vermedi ama ben Fenerbahçe Ülker'i avantajlı görüyorum.

Real Madrid-Emporio Milano: Şahsi fikrim iki denk takımın mücadelesinde ev sahibi olma ve geçen haftaki Spirou maçındaki 100 sayı atılmasının verdiği coşku ile Real Madrid galip gelecektir.

Regal Barcelona-Asseco Prokom: Bu maçta Barca dememek için biraz uzak kalmış olmak gerekir Euroleague organizasyonuna.  Barca 20 sayı civarı bir fark yakalar. 

Maccabi Tel Aviv-Partizan: Partizan'ın en önemli oyuncusu olarak görülen Pekovic bu maçta fazla etkinlik gösterebilir mi şüpheli. Maccabi ilk maçındaki yenilginin acısını +10 şeklinde çıkarır.

Nancy-Bizkaia Bilbao: Bilbao ikinci maçında ikinci galibiyetini alır. Nancy'nin  Euroleague seviyesinde bir başarı yakalaması zor. Fransız takımlarının atletic olması yetmiyor Euroleague için.

2 yorum:

  1. naçizene fikrim şu yönde;
    efes rahatlıkla kazanır. galatasaray ise başa baş bir mücadele gösterir, ancak sonucu çok yakın sayılarda bitecek gibi gösteriyor. fb ülker'in ise deplasmanda işi çok zor.

    YanıtlaSil
  2. efes yine şapkadan tavşan çıkardı(!). spirou'ya yenilmek büyük marifet..

    YanıtlaSil