18 Ekim 2011 Salı

AÇILIŞ KRILENKO'NUN



CSKA Moskova deplasmanda Zalgiris'i  13 sayı farkla yendi(74-87). Aslında bu kadar büyük bir fark beklemiyordum. Beni şaşırtan CSKA değil Zalgiris oldu. Maç öncesi değerlendirmede pota altlarının belirleyici olduğunu belirtmiştim.  Zalgiris cephesinin bundan pek haberi yoktu galiba. Sıradan bir takıma oynar gibi başladılar ve ilk çeyrek bittiğinde skor 25-16 olmuştu bile. İkinci çeyrekte CSKA'nın ilk beşi bozulduğu için biraz rahatladı Zalgiris biraz da kendi pota altını korumaya çalıştı ve farkı eritmeye başladı.  Yaklaşık 5 dakika sayı atamayan CSKA karşısınd aikinci çeyrekte farkı ancak bire kadar indirmeyi başardılar. Bu süreçte  CSKA pota altına yaptıkları kamikaze denemeler ile kendilerini durdurdular. Bu süreçte yorulan oyuncular dinlendi kenarda.  Ardından yaklaşık 2 dakika bu bir sayılık fark etrafında döndü maç ve sonra ezici CSKA baskısı geldi.  İkinci çeyreğin sonuna 2.57 kala 31-32 olan maç ikinci çeyrek sonunda 31-44 olmuştu.  İlk çeyrekte Siskauskas son saniyede üçlük atarken ikinci çeyrek sonunda bu kez Lavrinovic üçlüğü kaydetti. Lavrinovic demişken biri baketbolu uzun süredir yorumlayan diğeri yönetmiş iki kişi istatistik kağıdının sayı kısmına bakarak kendisine çok olumlu konuştu ancak sahada kaldığı sürede attığı üçlükler hariç Zalgiris'e çalıştı eleman. CSKA ilk beşinin çok çok gerisinde. Çok sırıtıyor.

CSKA'nın bu geceki oyunu  geçen yılın Olympiacos'unu andırdı.Uzun rotasyonu zor bulunur bir durumdayken  potadan uzakta üçlük için fırsat bekleyen uzunlar gerçekten tuhaf bir manzara idi.  Zalgiris zaten bu alanı savunamda zorluk çekiyor, maça hazırlanmamış bir durumdaydı.  Bunlar kötü işaretler.  Eğer lockout biter ve Krilenko NBA yoluan düşerse CSKA final four bile göremeyebilir.

Zalgiris'e tekrar dönersek üçlük atma niyeti taşıyan Litvanyalı bir oyuncusu dahi yoktu. Avrupa'nın en keskin şutörlerini yetiştiren ülkerlerden biri Litvanya ve onun temsilcisi Zalgiris.  Çok ilginç. Krilenko etkisiyle pota altında alıştıkları işleri de yapamadılar ancak oyunun son bölümlerinde Collins'in üç sayıları hariç bir şey yapmadılar dış şut konusunda.  18 üçlük denemesinde bulunan takım  5 üçlük isabeti yakalarken bunun 3 ü Collins'e ait (3/4). Bu denemelerin çoğu son peryotta geldi.

CSKA bu maçta 13 sayı farklı galip gelmiş olsa da Krilenko 'ya dua etmeli. 17 sayı, 15 ribaund, 5 asist  ve 4 blokla maçı bitirdi. Zalgiris'i pota altından tek başına temizledi gibi.

Maçın tek tek istatistiklerine girmeye gerek yok bence.  Euroleague resmi sitesinde istatistik tablosu şu şekilde yansıtılmış.

Tüm maç CSKA'yı çeska diye telaffuz eden İhsan Bayülken gerçekten sinir bozucuydu. Daha kötüsü ise Krilenko'ya pota altı temizliğinde yardım eden, rakip potada yaptığı mücadele ile dış oyuncuları rahatlatan Krstic'i istatistik kağıdındaki sayı hanesiyle yorumlamasıydı.  Aldığı  5 ofansif ribaundu görüp çark etme çabası da güzldi bu arada. Eleştirilen Krstic maçı 11 sayı ile bitirmiş belirtmek gerekirse.  Pota altı belirleyiciliği olan bir maçtı bu maç. hangi açıdan bakılırsa bakılsın öyleydi. Bunu iki kişi görememiş anlaşılan.. Biri Zalgiris koçu İlias Zouros diğeri ise İhsan Bayülken idi.

Maçın ikinci yarısı yani üçüncü ve dördüncü çeyrekler için söylenecek çok şey yok. Zalgiris arada bir 10 sayı civarına indiriyordu farkı ve ardından aptalca bir hata yapıp yeniden artmasını sağlıyordu.

0 yorum:

Yorum Gönder