16 Kasım 2011 Çarşamba

REHAVET

CSKA MOSKOVA 77-66 UNICAJA MALAGA

Maçın başı itibari ile yavaş oyunu tercih eden Malaga karşılaştığı duvar ve sonucunda potasını döven şutlarla oyuna hız katarak ilk çeyreği 14-12 önde bitirdi.  Bunda CSKA şutlarının  bir türlü girmemesi de etkendi. İkinci çeyrekte basit top kayıpalrı yapan CSKA'da geçen hafta Pana deplasmanında alınan galibiyetin rehaveti bariz bir şekilde görülüyordu. Buna rağmen  çeyrek 22-15 CSKA üstünlüğü ile sona erdi.  Bunun nedeni Krilenko'nun müthiş oynaması ve CSKA savunması karşısında topu nereye atacağını bilemeyen Malaga dış oyuncuları idi. Üçüncü çeyrekte girmeyen CSKA şutları girmeye başladı ve fark 23'e kadar çıktı.  Son çeyrekte rehavetin iyice ortaya çıkması ile Unicaja bir ara farkı 6 sayıya kadar indirse de CSKA'nın sürekleyeni Krilenko  özellikle yaptığı savunma ile  takımını galibiyete götürdü.

Unicaja hiçbir zaman büyük yıldızların oynadığı bir takım olmadı ama bir sistem takımı oldular. Kalburüstü oyuncuları bir araya getirerek iyi oyun hedefleyen bir takım olarak bu akşam bundan esintiler sundular.  Sahada belki CSKA çok ağır basıyordu ama  Unicaja hızlı oyun ile bir süre CSKA'nın ezberini bozdu ve  üstünlük sağladı. Kabul etmek gerekir ki CSKA deplasmanında  galip gelebilecek takım sayısı bir elin parmaklarını geçmez, Unicaja  takımını yöneten Chus Mateo da bunu bildiği için başka maçlarda kapanacak bir fark olmasına rağmen taktik faul kozunu oynamadı.

Maçın adamı: Andrei Krilenko.17 sayı, 9 ribaund, 6 top çalma, 2 asist, 3 blok.
Maçın hayal kırıklığı: Jorge Garbajosa. Takımının  tecrübeli yıldızı 4 sayı ve 1 ribaund ile bitirdi geceyi.
Maçın gölge kahramanı: Victor Khryapa.  3 sayı, 3 top kaybı ve 4 asist ile geceyi bitirirken takımın saha içi düzeninden sorumluydu. 
Dikkat çeken: Jamont Gordon'un topu oyuna sokarken 3 kez top kaybı yapması.

Euroleague resmi sitesinde yer alan maç sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder