29 Şubat 2012 Çarşamba

TOP 16'DA SON HAFTA ÖNCESİNDE

Artık Top16 aşamasının sonuna geldik. Sırada play-off turu, yani çeyrek final ve ardından Final-Four var. İstanbul'da düzenlenecek Final-Four organizasyonu için hala iki takımımızın şansı sürüyor. Anadolu Efes ise maalesef bu yıl için Euroleague defterini kapadı. Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park'ın Top8 aşamasına geçip geçemeyeceğini ise, bu hafta oynanacak maçlar belirleyecek. Son hafta oynanacak 8 maçın değerlendirmesine başlayalım:

Unics Kazan - Panathinaikos: Geçen hafta Fenerbahçe Ülker karşısında uzatmaya kalan maçı kaybeden Kazan, pek de iyi bir görüntü vermemişti. Takımda ilk hücum opsiyonlarından olmayan Greer ve Wilkinson'un çok çok ekstra performansları neredeyse 50 sayıyı bu ikiliden bulmalarını sağlamıştı. Bu hafta evlerinde lider Panathinaikos'u ağırlayacaklar. Deplasmanda rahat geçtikleri PAO'yu yenerlerse, gruptan lider çıkıp Maccabi Electra ile eşleşecekler. Yine evinde bir sürpriz yapıp, EA7 Milano'dan fark yiyen Panathinaikos'ta da hedef Kazan'ı deplasmanda yenip, liderliği korumak. Grupta ikinci sırayı alacak takımın Top8'de Regal Barcelona ile eşleşecek olması, iki takımı da liderlik için oynamaya sevk edecektir. İki takımda da eksik yok ve bu maçı çok önemsiyorlar. Panathinaikos'un en önemli iki silahı Diamantidis ve Batiste'in hafta sonu sadece 5 dakika oynamış olması, bu maça hazırlandıklarının bir kanıtı gibi. Kazan'ın hücum stratejisi biraz dış şut sokmaya endeksli gibi. İçeriden oynamak gerektiği anlarda, PAO uzunlarının direnciyle karşılaşacaklardır. Panathinaikos, konsantre olduğunda muazzam savunma yapan bir takım ve deplasmanda daha iyi oynadıklarını söylemek mümkün. Bence bu maçı Yunan ekibi kazanacaktır. Kolay bir maç olacağını söylemek imkansız. Muhtemelen düşük ve yakın skorlu bir maç olacaktır. PAO favori.

EA7 Milano - Fenerbahçe Ülker: Grupta iddiası kalmayan EA7'nin birkaç haftadır düzelme belirtileri gösterdiğini görmek mümkün. Fenerbahçe Ülker'de ise tek hedef galibiyet, yarıca Fenerbahçe'nin gruptan çıkabilmesi için, Kazan-Panathinaikos maçının deplasman ekibi tarafından kazanılması gerekiyor. Geçen hafta Drew Nicholas'ı gönderen Milano ekibinde herhangi bir eksik yok. Hairston da döndü ve takımına ciddi katkı verdi. Aslında kadro olarak Euroleague'in en iyi takımlarından biri olan EA7 Milano'nun bir türlü düzen oturtamaması, onları bütün sezon büyük sıkıntılar içine soktu. Bu düzensizliğin tamamen bittiği söylenemez, ayrıca takımın Euroleague'de bir hedefi de kalmadı. Onlar artık sadece İtalya Ligi'ni düşünüyor. Fenerbahçe Ülker'de ise Ömer Onan yine yok ve Jerrells da kadro dışı. Fenerbahçe Ülker'in, küçük de olsa bir çıkış içinde olduğunu söyleyebiliriz. Sezon başından beri sefilleri oynayan Vidmar ve Ukic'in form durumları son derece yükseldi ve takımda moral anlamında bir düzelme söz konusu. Grup aşamasının son maçında Bennet Cantu'yu yenerek liderliği elde ettiği İtalya'da yine tur vizesi arayacak Fenerbahçe. Bu maçta uzunlarının katkısına çok ihtiyacı olacak Fenerbahçe'nin. Bu pozisyonda rakibinden çok üstün. Bence bu maçı Fenerbahçe kazanacaktır. Kolay bir maç olmayacağı kesin, ancak hedefsiz bir rakip karşısında oynamak gayet olumlu bir faktör maç öncesinde. Skor yakın ve yüksek olur.

Zalgiris Kaunas - Bennet Cantu:  Grupta oynadığı tüm maçları kaybeden Zalgiris, artık iddiası kalmayan bir diğer ekip olan Cantu'yu ağırlıyor. Formalite mücadelesinde, ev sahibinde eksik yok. Bennet Cantu'da ise, takımın etkili silahlarından Vladimir Micov ve veteran Basile yok. Maç hakkında söylenecek çok şey yok, iki takım da çok asılmayacaktır. Ev sahibi avantajlı görünüyor. Bence Zalgiris ilk galibiyetini alır. Yüksek skor beklemek mümkün.

Barcelona Regal - Maccabi Electra: H Grubu'nu lider bitirmeyi garantileyen Barcelona ve 2. sırada çıkması kesinleşen Maccabi'nin mücadelesi. Maçın sıralamayı değiştirecek bir tarafı yok. Sadece prestij için, yüksek yoğunluklu antrenman maçı şeklinde geçecektir. Barcelona'da Chuck Eidson, Maccabi'de ise James uzun süre yoklar. Maçın favorisi Barcelona, amaçsız mücadelede çok ağır basıyorlar. Yüksek skorlu bir maç olur. Barça fark yapabilir.

Anadolu Efes - CSKA Moskova: E Grubu'nun lideri CSKA, sonunculuğu kesinleşen Efes deplasmanında. Tamamen bir formalite maçı olacaktır. Ufuk Sarıca'nın gidişinin ardından göreve gelen Zouros için ilk maç zor geçecek. CSKA ağır favori. Sinan Erdem'den şov yapıp giderler. Fark olabilir.

Olympiakos - Galatasaray MP: İki takım açısından da son derece önemli, hatta sezonun en önemli maçı. Galatasaray, 1 farkla kaybetse dahi, Top8'e yükselecek. Olympiakos için ise tek çıkış yolu galibiyet. En az 2 farkla kazanmaları gerek gruptan çıkmak için. Olympiakos'un içeride büyük bir seyirci baskısı kurduğunu söyleyemeyiz. Dengeli bir maç olacaktır. Tutku GS'deki tek eksik. Pire ekibinde ise Keselj, Printezis ve Vasilopoulos'un durumları belirsiz. Maç için tahmin yapmak imkansız. İki takım da çok denk ve inançlı galibiyet için. Şimdiye dek yaptığım tahminlerin en zorlarından biri olacak ama ev sahibi ufacık bir adım da olsa önde görünüyor. Tecrübeleri ve uzunlarının etkinliği bunda sebep. Dilerim aksi gerçekleşir ama yakın bir skorla Olympiakos galibiyeti mantıklı görünüyor. Skor yüksek olmaz.

Unicaja Malaga - Bizkaia Bilbao: F Grubu'nda oynadığı 5 maçı da kaybeden Malaga, gruptan çıkmak için mutlak galibiyet peşinde olan Bilbao karşısında. Aslında Bilbao'nun mutlaka kazanması gerekmiyor. Grubun diğer maçı olan Siena-Real Madrid maçından gelen sonuçlara göre, kaybetseler de Top8'e çıkabilirler. Ancak, ihtimalleri beklemektense, kazanıp garantilemek isteyeceklerdir. Bilbao rahat kazanır. Skoru yüksek bir maç bekleyebiliriz.

Montepaschi Siena - Real Madrid: Real Madrid için çok kritik bir maç. Elenme tehlikesini oldukça net biçimde yaşıyorlar. Eğer Bilbao kazanırsa, Real Madrid'in deplasmanda en az 22 sayı fark yapması gerekecek. Buna ihtimal vermiyorum. Bu maçı Siena yine profesyonelce ciddi biçimde oynayacaktır. Az farkla da olsa, Real Madrid galibiyeti olur diye düşünüyorum. Real Madrid'in bence tek umudu, Bilbao'nun Malaga'ya kaybetmesi. Skoru yüksek bir maç olması kuvvetle muhtemel.

0 yorum:

Yorum Gönder