28 Mart 2012 Çarşamba

BLATT'A RAĞMEN

MACCABI ELECTRA 65- 62 PANATHINAIKOS

PANATHINAIKOS 1-2 MACCABI ELECTRA



Maç öncesinde bol skorlu bir basketbol maçı izleyeceğimizi düşünüyordum. İlk çeyrek sonu itibari ile de bu fikrim kuvvetlendi. Maccabi Ohayon önderliğinde, iç dış dengesinde müthiş  bir uyum sağlayarak bir resital sundu. Bir çeyrek boyunca Pana karşısında top kaybı olmadan oynadılar. Tsartsaris'in hücum ribaundlarını  Maccabi'ye  basit hatalarla iade etmesi de buna kolaylık sağladı.

İkinci çeyrekten itibaren oyunu gerek fauller gerekse hücum süresini sonuna kadar kullanarak yavaşlatan Pana Maccabi'nin dengesini bozdu. Bu süreçte sürekli ağır Sofo üzerinden oynamaya çalışan Blatt da takımını etkiledi. Üzerine ikinci ve üçüncü çeyrekte neredeyse 0 üçlük denemesi ile iç-dış dengesinin bozulması Maccabi'yi iyice oyundan soğuttu. Bu da Obradovic'in hedefiydi. Blatt da buna yağ sürdü.

Özellikle Nokia Arena gibi çabuk coşan bir seyirci önünde üç sayılık atışlardan kaçınma yanlış bir tercihti.  En stresli anlarda bile iki üçlük isabeti o taraftarı coşturur. Sıkıcı oyunla seyirci etkisi de oldukça azaldı. Zemin Pana için uygunlaştıkça verdiği tepkilerle yüzümüzü güldüren Obradovic'in de rengi açıldı. İlk peryottaki bir oyun karşısında karşılık veremeyecek durumdaki Pana son saniye üçlüğüyle maçı uzatmaya götüremese dahi bu bir başarıdır. Satrancın  parkeye yansımasında Blatt  sadece oyunun pota altını düşünürken Obradovic farklı yanlarına da baktı.

Blatt'ın yaptığı güzel işlerden de bahsetmek gerekir. Bu sezonun başından itibaren, top 16 dahil olmak üzere,  oyun kurucu konusunda çok sorun yaşadılar. Top kaybı oranları yüksekti. Bu seri ile birlikte Ohayon'un gereçk kimliğinin ortaya çıkmasında en büyük pay Blatt'ın.  Elindeki her oyuncu takımı için nasıl yararlı olurum derdinde. Blatt'ın en iyi yaptığı şeylerden biri de bu.. Oyunu güzelleştirme çabası da biz seyirciler için sempati toplayan bir artısı.

Ve Ohayon... Nasıl dökülür ki yazıya... İzlemek gerek... Eidson gibi yoktan bir yıldız var etme projesi.. Daha gidecek yolu var, yok değil ama Diamantidis karşısında hiç geri adım atmadan oynamak....

maçın rakamsal özeti

0 yorum:

Yorum Gönder