27 Mart 2012 Salı

İSTANBUL'A İLK BİLET BARCELONA'NIN

UNICS KAZAN 56- 67 REGAL FC BARCELONA

 UNICS KAZAN 0-3 REGAL FC BARCELONA

Maç öncesi belirttiğim gibi Unics Kazan savunma ağırlıklı çıktı maça.  Bunu oldukça belli ediyorlardı. Özellikle son dönemde Barcelona cephesindeki skor kısırlığı da bununla birleşince  skor anlamında kısır bir maç oldu.

İlk çeyrekte Navarro ve dış atışlarla sayı bulmaya çalışan bir Barcelona vardı, bu plana yanıt veren ise yakından tanıdığımız Domercant idi. Bu çeyrek 19-17 Kazan üstünlüğü ile biterken Barcelona uzunlarının hücumda pota altından geri püskürtülmesi göze çarptı, Lorbek'in kaçırdığı 5 üçlükle birlikte.

İkinci çeyrekte Mickeal dışındaki oyuncularını değiştirerek başladı Barcelona.  Bu çeyreğin son anlarında gelen karşılıklı basketler dışında faul atışlarından skor buldu takımlar.   Bu kısımda özellikle Jawai'nin aldığı fauller kritikti.  Peryot  Lorbek'in 3 sayılık isabeti ile 34-28 sonuçlandı. Özellikle son 4 dakikada fark 6-10 sayı arasındayken bu atış Barca'ya bir rahatlık kazandırdı.

Üçüncü çeyrek Barcelona Victor Sada'nın kattığı hızla oyunu domine etmeye başladı. Fark eridi önce ardından da Huertas'ın girişiyle oyun tamamen Barcelona'ya döndü. Bu dönemde Unics sadece 11 sayı atarken Jawai'nin ilk dakikada 4. faulü alması ve Veremeenko'nun da faul problemine girmesi etkendi. Bu faul problemlerini iyi değerlendiren Wallace ve Sada  Unics'in girilmesine izin vermediği pota altını maden gibi işledi.  Huertas da madeni çıakrtan kişi oldu..

Son çeyrekte  bir Marcelinho Huertas resitali izledik. Savunması, pas dağıtımı, özgüvenli hücumlar, son saniye üçlüğü...  Gerçekten muazzamdı. Bu yıl pek izleyemesem de izlediğim Barcelona maçlarından en fazla keyif aldığım kısımdı. Zaten onun öldürücü darbesi önderliğinde  diğer oyuncuların savunma dozajını arttırması ile fark 10'a ulaştı ve bir anlamda Unics'in fişi çekilmiş oldu.

maçın rakamsal özeti

0 yorum:

Yorum Gönder